RTÜK'e şeriat uyarısı

Güncelleme Tarihi:

RTÜKe şeriat uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 1997 00:00

Haberin Devamı

Milli Güvenlik Kurulu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan başta şeriatçı olmak üzere, yasadışı yayınlar yapan radyoların susturulmasını isteyecek. RTÜK Başkanı Prof. Orhan Oğuz Çarşamba günkü MGK toplantısında, bu konuda uyarılacak.

Milli Güvenlik Kurulu, sayıları 500'ü aşan ve 24 saat süreyle şeriat propagandası yaparak, kin tohumları eken radyo yayınlarının susturulması için devreye giriyor.

MGK Genel Sekreteri Orgeneral Ergin Celasin, yarın Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Prof. Orhan Oğuz ile biraraya gelerek, başta şeriatçı yayınlar olmak üzere yasadışı yayınlar üzerindeki denetimin daha etkin hale getirilmesini isteyecek.

Orhan Oğuz, çarşamba günü yapılacak MGK toplantısına da çağrılarak RTÜK ile ilgili son gelişmeler gözden geçirilecek. Ayrıca TBMM gündeminde bulunan RTÜK yasa değişikliği tasarısı da her iki toplantıda ayrıntılarıyla ele alınacak. Toplantıda, radikal dinci kesimin hiçbir yasal engelle karşılaşmadan, laik ve demokratik rejime yönelik saldırılarından duyulan endişe vurgulanacak ve RTÜK'ün bu yayınları cezalandırmakta yetersiz kalması gündeme getirilecek. RTÜK'ün bu tür yayınlara karşı etkisiz kalmasının kabul edilemeyeceği belirtilerek, önlem alınması istenecek. Şeriatçı yayınların frekanslarının iptal edilmesine kadar her türlü yaptırımın uygulanması gerektiğinin altı çizilecek ve frekans tahsisinde başvuruların titizlikle ele alınması istenecek. Orgeneral Celasin başkanlığındaki MGK heyeti, belgelerle şeriatçı yayınlardan örnekler sunarak, bu tür yayınların kabul edilmesinin mümkün olmadığını vurgulayacak.

Daha önce de Genelkurmay 2'nci Başkanı Çevik Bir, RTÜK'e bir yazı yazarak, 9 ilde açılması düşünülen bölge müdürlüklerinin sayısının 15'e çıkarılmasını istemişti. Bir bu yazısında, yayınların iyi takip edilemediğine dikkat çekmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!