Rahşan Ecevit kurultayda

Güncelleme Tarihi:

Rahşan Ecevit kurultayda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2010 10:23

CHP’nin 33. Olağan Kurultayı başlıyor. İlk kez iktidar adayı olma umuduyla binlerce partili Ankara’da. DSHP Genel Başkanı Rahşan Ecevit de kurultaya katılıyor. Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklayan Rahşan Ecevit kurultay salonuna vardı.

Haberin Devamı

RAHŞAN ECEVİT KURULTAY SALONUNA BÖYLE GİRDİ - Foto - galeri

KILIÇDAROĞLU-RAHŞAN ECEVİT EL ELE / WEB TV

RAHŞAN ECEVİT KURULTAYA BÖYLE GELDİ / WEB TV 

İŞTE GANDİ KEMAL'İN YAŞAM HİKAYESİ / FOTO ANALİZ

ANKARA'DA KURULTAY İZDİHAMI, TRT'DE "YEDİ CÜCELER" 

Salona girerken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ecevit, kurultayın çok önemli olduğunu belirterek, "Kurultay çok önemli. Bülent Ecevit'i de buraya getirdim. Daha da önemli ölen madencilerimiz. O ölenler Erdoğan'ın dediği gibi kader değildir. Bir cinayet sonucu ölmüşlerdir." dedi.

Bir gazetecinin "Partinizi kapatıp, CHP'ye geçer misiniz" sorusuna ise " Kurultay bittikten sonra bakarız düşeneceğiz birşeyler şimdi önemli olan kurultay" dedi.

KILIÇDAROĞLU, RAHŞAN ECEVİT'İN YANINA GİTTİ                                        

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan Adayı İstanbul Milletvekili  Kemal Kılıçdaroğlu, kurultay salonunda yanına gittiği DSHP Genel Başkanı Rahşan  Ecevit'in desteğinin kendisi için çok önemli olduğunu söyledi.

Konuşmasına başlamadan önce Rahşan Ecevit'in yanına giden Kılıçdaroğlu,  kendisini kurultayda görmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi ve “Kendisinin  desteği benim için çok çok önemli” dedi.

Rahşan Ecevit de Kılıçdaroğlu'na çok inandığını ve güvendiğini ifade  ederek, başarılar diledi. Daha sonra Kılıçdaroğlu ve Ecevit, tokalaştı.

Bu sırada Kılıçdaroğlu'na adaylığı için imza veren delegelerin tüzük  gereği divan önünde imzalarını ibra etme işlemi tamamlandı. Divan'dan  Kılıçdaroğlu bin 246 delegenin imzasıyla Genel Başkan Adayı olduğu açıklandı.

Açıklamanın ardından Kılıçdaroğlu konuşmasını yapmak üzere kürsüye  çıktı.

CHP KURULTAYI'NDA YANLIŞ ANONS KRİZİ               

DSHP Genel Başkanı Rahşan Ecevit'in kurultayın yapıldığı salona girmesi sırasında yanlış anons yapıldı.      

Partililer, girişte yaşanan kalabalığın genel başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu nedeniyle yaşandığını zannederek, yanlışlıkla "Hoşgeldin", "Hoşgeldin halkın adayı" anonsları yaptı. Gelen kişinin Rahşan Ecevit olduğunun anlaşılmasından sonra anonslar düzeltildi.

Haberin Devamı

DSP Genel Başkanı Masum Türker: Ecevit'in partisi DSP'dir

DSP Genel Başkanı Masum Türker, CHP Genel Başkanlığı’na adaylığını koyan Kemal Kılıçdaroğlu’na başarılar dileyerek, “İnşallah CHP toparlanır” dedi.

CHP’nin bugün yapılan 33’üncü Olağan Kurultayı’nı değerlendiren Türker, Kılıçdaroğlu’nun solu toparlayacağı yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine “Kılıçdaroğlu önce CHP’yi toparlasın” diye konuştu. Türker, Bülent Ecevit’in vasiyetini yerine getirmek için çalıştıklarını belirterek şunları kaydetti:

“Biz sayın Baykal’ın başına gelenlerden dolayı üzüntü duyduk. Kendisine geçmiş olsun dedik ve yapacağı mücadelede destek olacağımızı söyledik. Kılıçdaroğlu’na da başarılar diliyorum. İnşallah CHP toparlanır. Ecevit’in partisi DSP’dir. DSP’nin genel başkanı da benim. Rahşan Hanım partiden ayrılarak kendi partisini kurdu. Rahşan Hanım'ın partisinin genel başkanı önce Hulki Cevizoğlu’dur. O da 38 gün sonra ayrıldı. Genel başkan bulamayınca da kendisi oldu. Bizim partimizde ‘Ecevitçiler’ DSP’de kaldı, ‘Rahşancılar’ diye bilinen grup ayrılmıştı. O zaman da bu çağrıda bulundu. Rahmetli Ecevit, ‘Biz sana mecburuz DSP, Türkiye’nin DSP’ye ihtiyacı var, DSP’yi ebediyete kadar yaşatın’ diye bize vasiyet etmişti. Biz de vasiyetini yerine getireceğiz. Kılıçdaroğlu önce CHP’yi bir toparlasın.”

Haberin Devamı

“İNANILMAZ BİR HIRSIN GÖSTERGESİ”

DSP Genel Başkan Yardımcısı Tufan Bural, DSHP Genel Başkanı Rahşan Ecevit'in CHP 33. Olağan Kurultayı'na katılıp Genel Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vermesinin “inanılmaz bir hırsın göstergesi” olduğunu ve “ Bülent Ecevit'in bugün tekrar öldüğünü” savundu.

Bural, yaptığı yazılı açıklamada, geçmişte Rahşan Ecevit'in kendilerine “CHP'nin C'sinden” bile söz ettirmediğini belirterek, “Rahşan Hanım ne olmuştur da CHP'yi destekleme kararı almış ve kurultaya gitmiştir? Herhalde yanındakileri bir daha milletvekili seçtirmek için tekrar harekete geçmişlerdir” ifadelerine yer verdi.
Halkın, işçinin, köylünün, üretenin ve hakça paylaşanın partisinin DSP olduğunu savunan Bural, kendileri için DSP ve örgütlerinin önem taşıdığını bildirdi. “Yönetime gelirken korumalarını, doktorlarını ve parti içindeki bazı ABD temsilcilerini milletvekili yapmak üzere yola düşmediklerini” öne süren Bural, şunları kaydetti:
“Rahşan Ecevit gerçekten ülke sorunlarıyla ilgilenseydi, bu sorunları çözebilecek, halkın içinden gelmiş, örgütün yetiştirdiği insanları parlamentoya taşırdı. Görülüyor ki Rahşan Hanım'ın problemi bu değil. Rahşan Hanım'ın problemi yanındakilerin etkisinden kurtulamayıp ve onların baskılarına dayanamayıp kurucusu olduğu DSP ile hesaplaşmaktır.

Haberin Devamı

Rahşan Hanım'ın CHP Kurultayı'na katılıp destek vermesi inanılmaz bir hırsın göstergesidir. Dilerdim ki kurucusu olduğu DSP'nin kurultayına katılsın, köşelerde değil, baş köşede otursun. Yanında işbirlikçiler değil, gerçekten halkın arasından, örgütten gelenler olsun. Rahşan Hanım'ın CHP ile ilgili söyledikleri gerçekten hepimizi şaşırtmış, güldürmüş, hayal kırıklığına uğratmıştır. 'Biz sana mecburuz Demokratik Sol' diyerek DSP'yi bize emanet eden rahmetli Onursal Genel Başkanımız Bülent Ecevit, iyi ki bugünkü tabloyu görmemiştir. Rahmetli Bülent Ecevit bugün tekrar ölmüştür.”

  
        
          

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!