Polis o esrarengiz arabayı yakaladı

Güncelleme Tarihi:

Polis o esrarengiz arabayı yakaladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2011 16:25

Gaziosmanpaşa'da 19 gündür tedavi altında olan 12 yaşındaki Sevim Akbaş'a çarpan otomobilin peşine düşen polis, kılı kırk yararak 3 kişiye ulaşmayı başardı. Ancak ehliyetsiz sürücü K.K. adliyeye sevk edilirken, "Benim de kızım var. Çok pişmanım. Keşke ben ölseydim. Anne ve babasından çok özür dilerim" dedi. Savcılık adliyeye sevk edilen 3 kişiyi serbest bıraktı.

Haberin Devamı

Gaziosmanpaşa Merkez Mahallesi Çukurçeşme Caddesi'nde 15 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen olayda, amcasının kızlarıyla markette alışveriş yaptıktan sonra amcasının evine giden ilköğretim okulu öğrencisi Sevim Akbaş, Şehit Mustafa Yeşil Altgeçidi'nden hızla gelen bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı.

FATİH ÇEKİRGE GÜNLERCE İSTANBUL POLİSİNE ÇAĞRI YAPMIŞTI / WEB TV

GÜVENLİK KAMERASINA YANSIMIŞTI

Güvenlik kameraları görüntülerine göre küçük kıza çarpan otomobilin sürücüsü kazadan sonra durmayarak yoluna devam etti. Hastaneye kaldırılan Sevim Akbaş, ilk müdahalenin ardından yoğun bakım servisine alındı. Sağlık durumu ağır olan Büyük Fuat Paşa İlköğretim Okulu 2'nci sınıf öğrencisi Sevim Akbaş'ın tedavisine devam ediliyor.

Haberin Devamı

Olaydan sonra, küçük kıza çarpan arabanın peşine düşen Gaziosmanpaşa Asayiş Bürosu ekipleri, 25 MOBESE ve 60'a yakın işyeri kamerasını inceledi. Polis, kamera görüntülerinden Sevim Akbaş'a çarpan Hyundai marka otomobilin sadece 2009 yılında Hindistan'a ihraç edilmek üzere üretilen ve yeterli talep olmadığı için iç piyasaya sürülen Accent Era Eco model olduğunu belirledi. İç piyasaya satılan 700 otomobilden 70 tanesinin İstanbul'da olduğunu tespit eden polis, sahiplerine ulaştığı otomobilleri teker teker inceledi. Polis, kazadan 3 gün sonra 34 SPE 55 plakalı mavi renkli Hyundai Accent Era Eco marka otomobilin Gaziosmanpaşa'da bir kaportacıya getirildiğini belirledi.

EHLİYETLERİ YOK

Tamiri yapan kişiyle görüşen polis, otomobilin ön camının, çamurluğunun ve kaputunun değiştiğini öğrendi.Tamircinin ifadesi doğrultusunda araştırmalarını derinleştiren polis, kaza sırasında otomobilde bulunduğu iddia edilen K.K.(24), A.C.(23) ve M.Ç.'ı (25)evlerinde yakaladı. Otomobilde bulunduğu iddia edilen dördüncü kişi olan S.A'nın(25) ise cinsel istismar suçundan dolayı Metris Cezaevi'nde olduğunun tespit edildiği bildirildi. Şüphelilerin yapılan polis sorgusunda kaza günü bir birahanede Beşiktaş-Kayserispor maçını izledikten sonra evlerine döndüklerini, hiç birinin ehliyetinin olmadığını belirttikleri öğrenildi. Şüphelilerden K.K.'nın ifadesinde otomobili A.C.'nin kullandığını iddia ettiği, diğer iki şüphelinin ise direksiyonda K.K.'nın olduğunu söyledikleri belirtildi. Olayla ilgili gözaltına alınan M.Ç. dışındaki tüm zanlıların daha önceden bir çok suça karıştığı ve çok sayıda sabıkaları olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

SERBEST BIRAKILDILAR

Gaziosmanpaşa Adliyesi'ne sevk edilen zanlılardan K.K. basın mensuplarına hitaben,"Benim de kızım var. Çok pişmanım. Keşke ben ölseydim. Anne ve babasından çok özür dilerim" dedi. Trafik kazasında ağır yaralanan Sevim Akbaş'ın babası Mehmet Akbaş ise, "Özürlerini kabul etmiyoruz. Bu olayın arkasındayız. Sonuna kadar gideceğiz" dedi.

Gaziosmanpaşa Adliyesi'ne çıkarılan 3 şüphelinin, savcılıkça "Taksirle adam yaralama" gerekçesiyle işlem yapılarak serbest bırakıldığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!