'Pitbull'u bıçaklayıp öldürdü, Nazlıcan'ı kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Pitbullu bıçaklayıp öldürdü, Nazlıcanı kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2011 09:09

Bağcılar’da 9 yaşındaki Nazlıcan Tatlısu’yu 'pitbull'un ağzından komşusu Nebi Doğutaş köpeği bıçakla öldürerek kurtardı.

Haberin Devamı

Korkunç olay, saat 00.30 sıralarında meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadesine göre, babaannesinin kucağında oturan ilköğetim 4. sınıf öğrencisi Nazlıcan Tatlısu, sahibi henüz belirlenemeyen tasmasız pitbull cinsi bir köpeğin saldırısına uğradı. Nazlıcan’ı 2 bacağından ısıran köpek, mahalle sakinlerinin sopalarla vurmasına rağmen kızı bırakmadı. Çığlık seslerini duyan nakliyeci Nebi Doğutaş, evinden çıkarak yardıma koştu. Doğutaş ve yanındakiler Nazlıcan’ı köpeğin ağzından alamayınca bir komşusunun verdiği bıçakla 'pitbull'u bıçakladı. Ancak bu sayede 'pitbull'dan kurtulan Nazlıcan, yakınları tarafından yakındaki özel bir hastaneye kaldırıldı. Nazlıcan, ilk müdahalesinin ardından önce Haseki Eğitim ve Araştırma, ardından da İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Plastik Cerrahi Servisi’nde tedaviye alınan Nazlıcan’ın hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Haberin Devamı

BAĞCILAR'DA PİTBULL DEHŞETİ / WEB TV

'İNSANLIK GÖREVİMİ YAPTIM'

Nazlıcan’ın hayatını kurtaran Nebi Doğutaş, "Ben insanlık görevimi yaptım. Ya köpek kızı öldürecekti ya da ben köpeği. Yerimde kim olsa aynı şeyi yapardı" dedi.

BİSİKLETİYLE GEZERKEN KANGAL ISIRDI

Bir çocuk ise yaşananları, "Gece yarısı mahallede oturuyorduk. Bisiklet kullanan bir çocukla birlikte arkasından gelen köpeği gördük. Çocuğun, ‘kaçın abla köpek saldırıyor" demesi üzerine biz kaçtık. Ancak köpek babaannesinin kucağında oturan 9 yaşındaki Nazlıcan’a saldırdı. Daha sonra herkes köpeğe vurmaya başladı. En sonunda bıçakla öldürülen köpek, çocuğu bıraktı" diye anlattı.

10 bıçak darbesiyle ölen köpek, belediye yetkililerince kuduz olup olmadığına bakılmak üzere Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, bisikletli olan ve köpeğin sahibi olduğu iddia edilen 16 yaşlarındaki çocuğu bulmak için araştırma başlattı.

İŞTE DEHŞET SAÇAN O PITBULL / WEB TV

SOL BACAĞI DİZ ALTINDAN PARÇALANMIŞ

Nazlıcan Tatlısu, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Plastik Cerrahi Servisi’ndeki muayenesinin ardından tekrar Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Sol bacağının diz altından parçalandığı belirtilen Nazlıcan, bugün ameliyat edilecek. Nazlıcan’ın sağ bacağından ise ameliyat edilmesine gerek görülmediği belirtildi.

Haberin Devamı

NAZLICAN'IN BABASI: BU KÖPEKLERİN BESLENMESİ YASAK

Hastanenin Ortopedi Travmatoloji Kliniğinde tedavisi süren Tatlısu'nun babası Yıldıray Tatlısu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kızının babaannesi ile evlerinin önünde otururken pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğradığını söyledi.

Tatlısu, “Köpek, önce annemin üzerine atlıyor. Annemi birkaç sefer yere vuruyor, daha sonra kızımın bacağını tutuyor. Köpek çocuğu boğarken komşular bir şekilde yetişip çocuğu köpeğin elinden alıyor” dedi.

Kızının bacağından ciddi şekilde yaralandığını ifade eden Tatlısu, dün geceden beri hastanede olduklarını ve kızı Nazlıcan Tatlısu'nun gece boyunca yoğun bakım servisinde tutulduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Tatlısu, şunları kaydetti:
“Yoğun bakımdan yarım saat önce çıktı. Hayati tehlikeyi atlattı ama doktorlar henüz bir şey demiyor. Bunu yetkililere duyuruyorum, bu şekildeki olaylara el koymalarını istiyorum. Hem de bir pitbull köpeği. Biliyorsunuz ki bu köpeklerin beslenmesi yasak. Bunlara belediyelerin ve yetkililerimizin el koymasını istiyoruz.”

Yıldıray Tatlısu, kızının tüm mahalleli tarafından birlikte kurtarılığını vurgulayarak, “Buradan onlara teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Köpeğin henüz sahibinin yakalanamadığını dile getiren Tatlısu, emniyet ile yetkililerin konuyu araştırdığını ve kızının birkaç gün daha tedavi altında tutulacağını söyledi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!