Peker’den şok ifade

Güncelleme Tarihi:

Peker’den şok ifade
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

Romanya'dan geçen çarşamba gecesi özel uçakla gelip emniyet güçlerine kendi isteğiyle teslim olan kabadayı Sedat Peker'in şok ifadelerinde müteahhitlerin, holding patronlarının ve Alaattin Çakıcı'nın adı geçiyor.

Asayiş Şubesi Organize Suç Bürosu'nda altı gün ifadesi alınan kabadayı Sedat Peker, ünlü işadamlarıyla ilişkilerini polise bir bir anlattı. Peker'in şok ifadelerinde, müteahhitlerin, holding patronlarının ve Alaattin Çakıcı'nın adı geçiyor.

İşte Kabadayı Sedat Peker'in şok ifadeleri:

BANKA ÖZELLEŞTİRMESİNDE ÇAKICI İLE KARŞI KARŞIYA

‘‘Türk Ticaret Bankası'nın özelleştirilmesinde Hayyam Garipoğlu'nu desteklemeyi planlıyordum. Ancak, Alaattin Çakıcı satıştan kısa bir süre önce beni telefonla arayarak Türk Ticaret Bankası'na talip olan Korkmaz Yiğit'e destek verdiğini söyledi. Arttırmaya katılan birinin yanında olup olmadığımı sordu. Bunun üzerine özelleştirme işinde Hayyam Garipoğlu'ndan desteğimi çektim' dedi.

CEYLAN AİLESİ’NİN MİRAS KAVGASINI BEN ÇÖZDÜM

Ceylan Ailesi'nin de bir miras davasını hallettiğini söyleyen Peker, karşılığında Çanakkale'de bir villa aldığını itiraf etti. Sedat Peker'in ifadelerinde adı geçen Şevket Yılmaz ile müteahhit Yavuz Yayla'nın da ifadesine başvurulduğu ileri sürüldü.

F-16 UÇAK İHALESİNDE YABANCILARI KAÇIRTTIM

Sedat Peker, Fenerbahçe Kongresi'ne adamlarını göndererek Aziz Yıldırım'ın başkan seçilmesini sağladığınıda iddia etti.

Peker'in polise verdiği ifadelerde, 'Ali Şen ile Mehmet Ali Yılmaz'ın arası açıktı. Onları barıştırdım. Ayrıca Osman Kavala'nın ortak olduğu ve F-16 uçaklarının bilgisayar ağını yapan bir şirketin hisselerinin satışında da devreye girerek hisselerin yabancılara gitmesini engelledim ve bu işten de 200 bin dolar komisyon aldım' dediği öğrenildi.

OSMAN KAVALA'NIN ALACAĞINI TAHSİL ETTİM

Romanya'ya et ihraç eden Türk tüccarlardan PKK'nın haraç almasını da engellediğini söyleyen Peker, 'Kavala Şirketler Grubu'nun patronu Osman Kavala beni arayarak Bedrettin Dalan'ın ortağı müteahhit Yavuz Yayla'dan bir arsa satışından kaynaklanan 25 milyon dolarlık alacağının olduğunu ve benim devreye girmemi istedi. Ben de bu işi hallederek 1,5 milyon dolar komisyon aldım’’ dedi.

MEHMET ALİ YILMAZ'IN ALACAĞI İÇİN DEVREYE GİRDİM

Trabzonspor başkanı Mehmet Ali Yılmaz beni arayarak Kemal Horzum'dan 1,5 milyon dolarlık alacağını tahsil edemediğini söyledi. Bunun üzerine bir adamımı Horzum'a gönderdim. Mehmet Ali Yılmaz ve Horzum, daha sonra beni arayarak, devreye girmeme gerek olmadığını, meselenin çözüldüğünü söyledi. Bu işten hiç komisyon almadım.

89 ADAMI YAKALANDI

Peker hakkında dün bir basın toplantısı yapan İstanbul Valisi Erol Çakır ise 27 Şubat 1998 tarihinden beri yapılan operasyonlarda Peker'in organize suç çetesi üyelerinden 89'unun yakalandığını bildirdi. Bu kişilerle birlikte 1 Kalaşnikof, 1 MP-5 otomatik tabanca, 25 ruhsatsız tabanca, 3 el bombası, 3 pompalı tüfek ile çok sayıda sahte nüfus cüzdanları ve askeri kimlikler ele geçirildiğini belirten Çakır, ‘‘Sedat Peker'in devam eden sorgusunda, adam öldürmeye azmettirme, katil sanıklarına yardım etme, hisse devri, arsa, miras, alacak gibi ihtilafları çözerek komisyon alma ve ihalelere aracılık etme gibi 9 ayrı olaya karıştığı tespit edildi’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!