Pavarotti: Mesleğe Ankara’da başladım

Güncelleme Tarihi:

Pavarotti: Mesleğe Ankara’da başladım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2006 01:23

Ben Türkiye’de en ufak bir hoşgörüsüzlük görmedim. İstanbul’da da müzikten anlayan bir seyirci var.

TRT Ankara Radyosu Çoksesli Müzikler Müdürü Ergin Erenoğlu’nun Luciano Pavarotti CD’sini dinleyen sanatçılara, "Kapatın şu gavur müziğini" diyerek yol açtığı skandal İtalya’da geniş yankı uyandırırken, Pavarotti de duyduklarına tepki gösterdi. Dünyaca ünlü tenor, "İnanamam, inanmak istemiyorum" dedi.

La Stampa Gazetesi’nin konu ile ilgili sorularını yanıtlayan Luciano Pavarotti, "Mesleğime Ankara Operası’nda başladım diyebilirim. Sahneye La Boheme operasıyla çıktım. Hep coşku ile alkışlandım. Dopdolu opera salonlarında, coşkulu seyirci önünde hiçbir zaman sorunum olmamıştı" dedi. Pavarotti, "1992 yılında da İstanbul’da muhteşem, müzikten anlayan bir seyirciye konser vermiştim. En ufak bir hoşgörüsüzlük görmedim. Duygu ve olgunlukla konseri izlemişlerdi. Zaten Türkiye’de Batı müziği ve özellikle klasik müzik çok beğenilir. Bunun için bol operalı, bol tiyatrolu bir zengin sezon yaşanır. Bunun için bu olaya inanamıyorum" diye konuştu.

Kadroları AKP değiştirdi

La Repubblica: "Pavarotti ve Batı Müziği Türkiye’de ’g.avur’ damgası yedi" derken TRT’nien yeni kadrosunun AKP iktidarı tarafından belirlendiğini vurguladı.

Corriere della Sera: "Laik Türkiye’nin önderi Atatürk ve onun izleyicisi İsmet İnönü Batılılaşmak için Batı müziğine büyük önem verdiler." Gazete daha sonra AKP’nin lideri ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın laikliği tartışmaya açtığını iddia etti.

Il Giornale: "Türkiye’de Pavarotti aforoz edildi. Oysa Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın oğlu Bilal’ın nikáhında İtalyan tenorun aryaları dinlenmişti" diye yorumladı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!