ÖSS sonuçları açıklandı

Güncelleme Tarihi:

ÖSS sonuçları açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

ŞİMDİ SIRA TERCİHLERDE

Bu bir dönüm noktası, çünkü adayların geleceği okuyacakları bölüme bağlı. Ve Hürriyetim bu dönüm noktasında gençlerin yanında.

Neresi kaç puanla öğrenci alıyor? Hangi bölümde neler ögretilir, mezunlari ne iş yapar, nerelerde iş bulur? Hangi üniversite barınma, ulaşim, sağlik, teknoloji konularında ne hizmetler sunuyor? Burs alarak ögrenim masraflarından kurtulmak nasıl mümkün? Iste bu soruların yanıtları ve daha fazlası Genç Hürriyetim'in Adaylara Üniversite Rehberi'nde.

İŞTE KAZANANLAR

SAYISAL
Sayısal puan türünde Adana Fen Lisesi'nden Erdinç Çiftçi ve Tuzla Vehbi Koç Vakfı Koç Özel Lisesi'nden Cengiz Pehlevan 190.338 puan alarak birinciliği paylaştılar. Sayısal puan türünde ikinciliği ise Konya Meram Anadolu Lisesi'nden Ramazan Bitirgen, Milli Eğitim Vakfı Özel İzmir Fen Lisesi'nden Caner Önal, Gaziantep Vehbi Dinçerler Fen Lisesi'nden Seçkin Özsaraç, İzmir Fen Lisesi'nden Osman Pamuk 190.100 puan alarak paylaştılar. Sayısal puan türünde üçüncülüğü altı aday kazandı. Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nden Zikri Bayraktar, Adana Fen Lisesi'nden İsmail Çırak, İzmir Fen Lisesi'nden Halil Ozan Gözbaşı, Kahramanmaraş Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi'nden Baran Kanmaz, Denizli Erbakır Fen Lisesi'nden Mehmet Köseoğlu, Antalya Anadolu Lisesi'nden Tevfik Bahadır Sarıkaya 189.862 puanla üçüncü oldular.

SÖZEL

Sözel puan türünde, birinciliği Konya Akşehir Selçuklu Lisesi'nden Oruç Baba İnan 173.121 puanla kazandı. Sözel puan türünde ikinciliği üç aday aldı. Beşiktaş Sakıp SabancıLisesi'nden Buket Avcı, Bursa Yıldırım Nuri Erbak Lisesi'nden Özgür Ferhat, Ankara Atatürk Anadolu Lisesi'nden Yusuf Bahadır Turhan 172.815 puanla ikinciliği paylaştılar. Sözel puan türünde üçüncülüğü üç aday kazandı. Ankara Özel Yamanlar Fen Lisesi'nden Ali Canlıer, İstanbul Fatih Şehremini Lisesi'nden İsmail Dönmez, Adana Fen Lisesi'nden Fevzi Savrun 172.560 aldılar.


EŞİT AĞIRLIKLI

Eşit ağırlıklı puan türünde, birinciliği yine sayısal puan türündebirinci olan Erdinç Çifti 173.402 puanla aldı. İkinciliği ise, sözel puan türünde de ikinci olan Buket Avcı ile yine sözel puan türünde ikinciliği Buket Avcı ile paylaşan Özgür Ferhat 173.250 puanla eşit ağırlıklı puan türünde de ikinciliği kazandılar. Eşit ağırlıklı puan türünde üçüncülüğü, sayısal puan türünde ikinci olan Ramazan Bitirgen 173.055 puanla kazandı.

YABANCI DİL
Yabancı dil puan türünde, İçel Özel Türkmen Lisesi'nden Selin Ever145.553 puanla birinci, İzmir Gaziemir Lisesi'nden Fatma Kırelli 145.057 puanla ikinci oldular. Yabancı dil puan türünde üç aday üçüncüoldu. Balıkesir Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi'nden Ayşe Demir, Eskişehir Anadolu Lisesi'nden Funda Özokçu, Balıkesir Lisesi'nden Burcu Öztürk 145.004 puanla üçüncülüğü paylaştılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!