'Ona olan hediye bir mayın oldu'

Güncelleme Tarihi:

Ona olan hediye bir mayın oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2010 10:27

Batman'da PKK'nın mayınlı saldırısında 3 kardeşini yitiren Sabri Özdemir, PKK ve BDP'yi eleştirdi: ''Abimin 30 yıllık demokratik mücadelesinin hediyesi bir mayın oldu. Bütün PKK, bütün BDP'liler bu köyün Salih Özdemir'e ait olduğunu biliyor. Nasıl 30 senelik mücadeleden sonra onun köyüne mayın koyarlar?''

Haberin Devamı

PKK'lı teröristler pazar günü bölgedeki TPAO kuyularındaki petrolü ateşe vermesinden sonra stabilize toprak yola yerleştirdikleri mayının üzerinden geçen otomobilde 4 kişi öldü. Şiddetli patlamada Demirlipınar Köyü Muhtarı ve İHD Batman Şubesi eski Başkanı olan 47 yaşındaki Sadi Özdemir, ağabeyi BDP eski yöneticilerden 55 yaşındaki Salih Özdemir, Almanya'da oturan kardeşi 45 yaşındaki Sofi Ödemir ile Batman Barosu eski Başkanı 48 yaşındaki Sedat Özevin öldü.

Patlamada ölen 45 yaşındaki Sıddık Özdemir'in Almanya'nın Minden kentinde yaşadığını belirten Özdemir kardeşlerin hayatta kalan kardeşi Sabri Özdemir, ağabeyinin 7 yaşındaki oğlu Roni'yi sünet ettirmek için memlekete geldiğini söyledi. Yeğeni Roni’yi sünnet ettiklerini anlatan Sabri Özdemir, şöyle dedi:
“Ağabeyim 15 günden beri Batman'daydı. Aslında 1 aylık izine gelmişti. Oğlunu sünnet ettirdikten sonra, ‘Havalar da, ortam da çok sıcak ben en iyisi gideyim' demişti. O gün birlikte Batman'a gidip 8 Ağustos tarihine Almanya'ya dönüş bileti kestik. Gece de bu olay oldu.”

KARDEŞTEN PKK VE BDP'YE ELEŞTİRİ

Haberin Devamı

Sabri Özdemir, taziye çadırında gazetecilerle konuşurken PKK ve BDP'yi de eleştirdi.

Sabri Özdemir, şunları söyledi: “Özellikle Salih ağabeyim, başını bu yola koydu, ne işkencelerden geçti, ne zorlu durumlardan geçti. Hiçbir zaman yılmadı. Hep ‘barış', ‘demokrasi' dedi. Hiçbir zaman silahı tasvip etmedi. Salih ağabeyim barışı istediği için, iradesini istediler partinin içinde kalması için. Salih ağabeyim iradesini hiç kimseye teslim etmezdi, etmedi de. ‘Ben irademi sizin gibi insanlara teslim etmem. Ben iradem için 30 yıl mücadele vermişim, demokratik bir ülkede yaşayabilmek için. İrademi size teslim ettiğim zaman ben boş bir insan olurum' demiş, iradesini teslim etmeyerek siyasetten çekilmiş ve köyüne yerleşmiştir. Ona olan hediye; 30 yıllık demokratik mücadelesinin hediyesi bir mayın olmuştur. Allah bırakmasın. Biz biliyoruz ne olmuş, ne oldu. Bütün PKK, bütün partililer, bu köyün Salih Özdemir'e ait olduğunu biliyor. Nasıl 30 senelik mücadeleden sonra onun köyüne mayın koyarlar? İradesini teslim etmemesinin bedelini ödedi. Ona hediye bir mayın oldu.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!