Ölüdeniz'de hayali seçmen iddiası

Güncelleme Tarihi:

Ölüdenizde hayali seçmen iddiası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2009 15:48

FETHİYE'nin turistik beldesi Ölüdeniz'de hayali seçmen iddiası gündeme geldi. Ölüdeniz Beldesi Hisarönü Mahallesi’nde toplam 590 seçmen bulunurken, 1 ay içinde seçmen sayısının 1220’ye ulaştığı, özellikle İngiliz turistlere ait villalarda hayali seçmenlerin yazıldığı iddia edildi.

Fethiye'de hayali seçmen iddiası bu kez Ölüdeniz’den geldi. Ölüdeniz Beldesi Hisarönü Mahallesi’nde toplam 590 seçmen bulunurken, 1 ay içinde seçmen sayısının 1220’ye ulaştığı, İngiliz turistlere ait villalarda hayali seçmenlerin yazıldığı iddia edildi. AKP Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan, İlçe Seçim Kurulu'ndan seçmen listesini aldıklarını ve Ölüdeniz'de yaşamayan isimlerin listede göründüğünü söyleyerek, “Listede bir çok eksiklik ya da yanlışlıklar var. Ölüdeniz Hisarönü Mahallesi’nde 5 Ocak’ta 590 olan seçmen sayısının 30 Ocak’ta 1220'e çıktığını görüyoruz. Yaz aylarında bile olmayacak bir nüfus hareketliliği Ölüdeniz’in bu mahallesinde nasıl olmuştur. Buna cevap arıyoruz” diye konuştu.

Hayali seçmenlerle ilgili itirazları İlçe Seçim Kurulu'na yapacaklarını söyleyen Türkan, “Bugün mesai saati bitimine kadar itiraz hakkımızı kullanacağız. Hayali seçmenlerin tamamı 3 site içerisine yerleştirilmiş. Evlerin çoğu İngilizlere ait. Kış ayında 25 gün içerisinde 590 olan seçmen sayısı 1220’ye çıkmaz. Bunu hiç kimse izah edemez” dedi.

AKP Belde Başkanı Ali Kaya, 5 Ocak'ta asılan listede Hisarönü Mahallesi’nde 590 seçmen iken 1 ay içinde 1220 seçmenin yer almasını akıl almaz olarak yorumlarken, “Burada her geçen gün mantar gibi seçmen türemekte. Sitede sadece bekçi varken, listede burada insanlar oturuyor görünüyor. Bu villaların bir çoğu İngilizler’e satıldı. İthal seçmen dediğimiz seçmenler bir gün gelip oy kullanıp gidecek. 5 yıl sonra yine memleketin kaderini konuşacağız. Biz seçmenlerimizden de duyarlı olmalarını istiyoruz. Gerçekten seçmense gelip oyunu kullansın” diye konuştu.

Hisarönü Mahallesi Muhtarı Yıldıray Aklaya, Ölüdeniz’in kaderini bölgede yaşayanların belirlemesi gerektiğini belirterek, “Dışarıdan gelen 1000'e yakın ithal seçmen var. Bunların hiçbirisi Ölüdenizli değil. Buranın kaderini benim gibi buranın yollarını çiğneyen insanlar belirlemeli. Birinin hatırı için bir günlük oy kullanıp gidilmemeli” dedi.

Ölüdeniz Hisarönü’nde dükkanı bulunan Sadi Kısa, 16 yıldır bölgede oturmasına rağmen seçmen listesine 4 defa ismini yazdırmak zorunda kaldığını söyleyerek, “Tapularım elimde, kaç yılında burada olduğum elimde. Fakat bugün ilçe seçim kuruluna gittiğim zaman oy kullanamayacağımı söylediler. Bunu da anlayamadım. Burada yaşıyorum, oyumu da burada kullanmak istiyorum” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!