Okullara ilk yardım dersi

Güncelleme Tarihi:

Okullara ilk yardım dersi
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

HALK arasında oluşan yanlış ilk yardım bilgilerini ortadan kaldırmak ve sağlık bilinci oluşturmak amacıyla, öğretmenler eğitilmeye başlandı. Tu-Mer Eğitim Kurumları ve Bizim Ülke Derneği ile ortaklaşa düzenlenen İlk Yardım Kursu'nda yaklaşık 400 öğretmenin ‘ilk yardım’ konusunda bilinçlendirilmesi hedefleniyor.

Tu-Mer Eğitim Kurumları Kurucusu Süreyya Büyükdumanlı ve Celal Kocatürk, Türkiye'de yanlış ilk yardım müdahaleleri nedeniyle binlerce insanın yaşamını yitirdiğini belirterek, ‘‘Bu çalışmalar tüm İstanbul'da yapılacak. Başarılı eğitimciler eğitmen olarak

okullarda ilk yardım dersini verecekler. Bu tüm Türkiye'ye yayılacak. Böylece gelecek kuşaklar ilk yardım konusunda daha bilinçli olacak’’ dedi.

Yaklaşık 32 saatlik eğitimden geçen öğretmenlere anatomi, fizyoloji, solunum ve kalp durması, dolaşım, kanama kontrolü, şok, sinir sistemi ve kafa travması, omurga yaralanmaları, kırık-çıkık, yanık, elektrik çarpmaları, zehirlenmeler, boğulma, sürüngen haşare sokmalarına karşı ilk yardım yöntemleri anlatılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!