Oğlunu öldüren eşinden şikayetçi olmadı

Güncelleme Tarihi:

Oğlunu öldüren eşinden şikayetçi olmadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2011 13:22

SAMSUN’da, 4 ay önce tartıştığı oğlu 28 yaşındaki Burak Özdil’i tabancayla öldürmek suçlamasıyla tutuklanan emekli Astsubay 52 yaşındaki Cahit Özdil, ilk kez hakim karşısına çıktı. Hakkında ömür boyu hapis cezası istenen Özdil çok pişman olduğunu söylerken, duruşmada dinlenen eşi 52 yaşındaki Naime Özdil, "Çok üzgünüm. Bir yanda oğlum bir yanda eşim var. Şikayetçi olup olmama konusunda kararsızım. Eşimin az ceza almasını istiyorum" diye konuştu.

Geçen yıl Eylül ayında meydana gelen olayda, emekli Astsubay Cahit Özdil, oğlu Burak Özdil ile birlikte maç seyredip gece saat 01.00’e kadar alkol aldı. Daha sonra eve gelen baba-oğul, sohbet etmeye devam etti. Konuşma sırasında Cahit Özdil, 8 ay önce eşinden boşanan ve işsiz olan oğlundan kendisine iş bulup çalışmasını isteyince, aralarında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Cahit Özdil, tabancayla ateş ederek oğlunu vurdu. Burak Özdil olay yerinde hayatını kaybederken, baba Özdil tabancayla birlikte polise giderek teslim oldu.

İfadesinin ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan ve tutuklanarak cezaevine gönderilen Cahit Özdil hakkında Samsun 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bugün ilk kez hakim karşısına çıkan sanık Özdil, savunmasında olaydan dolayı pişman olduğunu söyleyerek, "İş bulup çalışmasını isteyince bana küfür edip saldırdı. Ben de onu korkutmak için tabancamı çıkarıp havaya ateş etmek istedim. Ancak, bu sırada oğlum vuruldu. Bu olay alkolün etkisiyle oldu. Olaydan dolayı çok pişmanım. Her gün acı çekiyorum" diye konuştu.

Duruşmaya katılan 2 çocuk annesi Naime Özdil ise oğlunu öldüren eşinden şikayetçi olup olmadığı konusunda kararsız olduğunu dile getirerek, "Böyle bir olay bizim ailemizde nasıl yaşandı? Çok üzgünüm. Birlikte alkol alıp eve gelmişlerdi. Konuşmalarına ben uyandım ve kendilerini sessiz olmaları konusunda uyardım. Ortada eşimin tabancası da vardı. ’Onu kaldırın şeytan doldurur’ dedim. Sabah erken saatte ben mutfaktayken silah sesleri geldi. Odaya girince oğlumu kanlar içinde yerde gördüm. Bir yanda oğlum, bir yanda 30 yıllık eşim var. Şikayetçi olup olmama konusunda kararsızım. Ancak eşimin az ceza almasını istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi ve eksik evrakların tamamlanması için duruşmayı erteledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!