O yumruğa 4 yıl hapis istendi

Güncelleme Tarihi:

O yumruğa 4 yıl hapis istendi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2024 07:00

Yeni yılın ilk günü şehitler ve Filistin’de yaşananlara dikkat çekmek için Galata Köprüsü’nde düzenlenen yürüyüşe elinde üzerinde ‘Kelime-i Tevhid’ yazan bayrakla katılan İsmail Aydemir’e yumruk attığı gerekçesiyle yargılanan Ege Akersoy’un 4 yıla kadar hapsi istendi.

Haberin Devamı

İstanbul11’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya şikâyetçi İsmail Aydemir katıldı. Tutuksuz sanık Ege Akersoy (25) ise gelmedi. Şikâyetçi olduğunu belirten İsmail Aydemir, “Olay günü mitingden döndüğüm sırada sanık ile karşılaştım. Olay zaten bir anlık gelişti. Bana, ‘Sen Arap sevici misin? Arap kültürünü mü savunuyorsun?’ gibi sözler söyledi. Aramızda bir konuşma olmadı. Belki ben bir kelime cevap vermişimdir. Ardından bir anda yüzüme yumruk yediğimi hatırlıyorum. Yumruk üzerine yere düştüm. Etraftakiler müdahale etmek için geldiler” dedi.

SON SAVUNMASI İÇİN SÜRE VERİLDİ

Davaya ilişkin görüşünü açıklayan duruşma savcısı, Ege Akersoy’un “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” ile “kasten yaralama” suçlarından1 yıl 4 aydan 4 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme, son savunmasını hazırlaması için Akersoy’a süre vererek duruşmayı erteledi. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!