O park kokudan geçilmiyor

Güncelleme Tarihi:

O park kokudan geçilmiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2013 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı’nın pislik içinde olduğunu belirterek, “Bazıları ‘çok muhteşem’ falan diyor. Kusura bakmasınlar, bizi de aldatmaya yeltenmesinler. Sidik kokusundan geçilmiyor ve birçoğu büyük abdestini de oraya yapıyor” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, kapatılan belde belediyelerinin AK Partili başkanlarıyla bir araya geldiği toplantıda şunları söyledi:

KURUNUN YANINDA YAŞ DA YANAR

Bazı samimi ve dürüst Gezi Parkı eylemcileriyle bir araya geldim. Bu görüşmede samimi çevrecilerin, illegal örgütlerle aralarına perde çekmek zorunda olduklarını vurguladım. Heyettekiler eylemcilerin illegal örgütlerle ilişkileri olmadığını dile getirdiler. Siz ne kadar bunu söylerseniz söyleyin aynı olay yerindesiniz. Dolayısıyla burada benim polisimi de eleştiremezsiniz ve kurunun yanında yaş böylece yanar.

SAMİMİ OLANLAR OTELE GİDİYOR

Sorun Gezi Parkı olayı ise kusura bakmasın bazılarının otelin üst katlarından Gezi Parkı’nı seyretme ihtiyaçları olabilir ama benim böyle bir ihtiyacım yok. Çünkü ben o Gezi Parkı’nı çok iyi bilenlerdenim. Gençliğimin en ideal yılları, hep o Gezi Parkı çevresinde geçti. Bir Kasımpaşalı olarak ve Beyoğlu’nun bir çocuğu olarak orayı çok iyi bilirim. Kimse bize Gezi Parkı’yla ilgili ders vermesin. Şu anda Gezi Parkı çevrecilik adına pislikten geçilmiyor. Bazıları ‘çok muhteşem’ falan diyor, kusura bakmasınlar bizi de aldatmaya yeltenmesinler, sidik kokusundan geçilmiyor ve birçoğu büyük abdestini de oraya yapıyor. Bunların hepsi tespitle mevcuttur. Burada samimi olanları kast etmiyorum, onlar gidiyorlar, orada anlaştıkları bazı otellerde bu ihtiyaçlarını gideriyorlar. Orada herşey ücretsiz biliyorsunuz.

Haberin Devamı

YARGI ÜSTÜNE DÜŞENİ YAPSIN

Biber gazını güvenlik güçlerimiz kullanabilir mi? Evet, gerek AB müktesebatı gerek ileri demokraside, Amerika dahil hepsinde biber gazı kullanılır. Bu onun en doğal, hukuki bir hakkıdır, yetkisidir. Yatıyorlar kalkıyorlar, polis de polis. ‘Gözaltına alınanlar bırakılsın’ diyorlar, emriniz olur, hemen bırakacağız zaten. Ben yargıdan da üzerine düşeni yapmasını bekliyorum. Bu kadar açık konuşuyorum, bu mesajın nereye gittiği bellidir. Çünkü molotofkokteyli kullanmak suçtur, yakıp yıkmak, kamu düzenini bozmak suçtur, bunların hemen hemen tamamı kamu düzenini bozmaya yönelik girişimler içindedir.

Haberin Devamı

SABRIN SONUNA GELDİK

Ben o samimi, çevreci dürüst olan kardeşlerime diyorum ki, bizi daha fazla üzmeyin, siz oradan çekilin ve bizi o uç terör örgütleriyle iç içe olanlarla karşı karşıya bırakın. Biz o Gezi Parkı’nı temizleyelim ve bunu sahiplerine teslim edelim. Çünkü oranın sahibi tüm İstanbul’dur. Artık sabrın sonuna geldik. Ben bu uyarımı son bir defa daha yapıyorum ve diyorum ki, anneler, babalar lütfen yavrularınıza sahip çıkın. Bu yavrular artık oradan çekilsinler. Yavrularınızı alın, aksi takdirde daha fazla bekleyemeyiz çünkü Gezi Parkı işgal güçlerinin değildir.

Referandum değil PLEBİSİT

ERDOĞAN, Gezi Parkı konusunda görüştüğü heyete parkın geleceğine ilişkin “Plebisit (tek konulu ve sınırlı halk oylaması) yapalım” önerisi sunduğunu belirterek, şöyle dedi: “Referandum sadece anayasa değişikliklerinde uygulanabilir yasalarımıza göre ama plebisit belediyenin yapabileceği bir uygulamadır. Seçim Kurulu’yla olan bir iş değil. Yerel Yönetimler Yasası’yla alakalı olarak bu 15’inci maddede belirlenmiş bir şey. Bu adımı bu şekilde atabiliriz. Tabii gelen arkadaşların bir kısmı buna sevindi, bir kısmı sıcak bakmadı. Fakat ya buna evet diyeceksin, ya da uygulamamıza evet diyeceksin.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!