O konuşmaya soruşturma

Güncelleme Tarihi:

O konuşmaya soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2011 00:00

Edirne’nin Şerbettar Köyü’nde diri diri toprağa gömülüp can veren 8 yaşındaki Hasret Karakoç’un cenaze töreninde kefene sarılı çocuğun yüzünü cep telefonu ile görüntüleyip şeriata destek veren konuşması ile tepki çeken köy imamı Eşref Sevimli hakkında soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

İMAM TABUTU AÇTI, BÖYLE FOTOĞRAF ÇEKTİ / Foto Galeri

İMAM BÖYLE FOTOĞRAF ÇEKMİŞTİ / WEB TV

Önceki günkü cenazede Sevimli, tabuttaki Hasret’in yüzünü açarak ailesine gösterdi. Burada imam Sevimli ile bazı vatandaşlar, ‘hatıra’ kalması için cep telefonları ile çocuğu görüntüledi. Ardından da imam Eşref Sevimli, cemaate hitaben şunları söyledi:

İşte o konuşma

“Toplumda yaşadığımız müddetçe dinimizden ne kadar uzaklaşıyorsak, yaptığımız hareketlerimiz ve kötülüklerde o kadar aşırılık meydana geliyor. Bu yavruya kıyıp da bu hale sokanların cezası ne olabilir? Her birinize sorsak, her biriniz lime lime ederiz. Ama dinin emirleri ile emredilse, Edirne meydanında öyle bir kişi öldürülse, acaba bu ülkede kaç tane cani meydana çıkar, çıkamaz. Ama kanunlarımız veya insan haklarıdır, bağımsızlıktır, demokrasidir diye herkes canilerin yanında olursa, onlar o hakların arkasında sığınırsa, bizlerde yavrularımız, biz olmasa da ülkemizde birilerine böyle ateş düşer ve ağlar.”

Sevimli’nin yaptığı bu konuşma üzerine Edirne Müftüsü Ömer Taşçıoğlu, bu konuşma ve ortaya çıkan görüntü nedeniyle köy imamı hakkında idari soruşturma başlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!