O iddiaya yalanlama

Güncelleme Tarihi:

O iddiaya yalanlama
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2013 18:24

Cilvegözü'nde meydana gelen ve 14 kişinin hayatını kaybettiği patlamanın ardından bomba yüklü aracın jandarma kontrol noktasından geçtiği yönündeki iddialara Genelkurmay'dan yalanlama geldi.

Haberin Devamı

Askeri kaynaklar, gümrük yetkililerin "bomba yüklü araç jandarma kontrol noktasından geçti" iddialarını yalanladı ve normal şartlarda da, kriz anında da ilgili Kanun gereği Gümrük Kapılarındaki güvenlik ve emniyetten Gümrük Muhafaza (İl Vali Yardımcısı) sorumlu olduğunu belirterek, "Bu bölgede meydana gelecek adli bir olaya, çağrı üzerine veya geçen gün infilak eden araç olayı gibi bir durumda, Jandarma, Gümrük Kapısına (Cilvegözüne 2,5 km mesafede bir Jandarma Karakolu vardır) giderek olaya el koyar ve gerekli araştırmaları yapar." ifadesini kullandılar.

Onun dışında hiç bir Jandarma personelinin Gümrük Kapılarında nöbet tutmadığını ve arama yapmadığını belirten askeri kaynaklar, "Bu 2350 metrelik alanda da Jandarma personeli yoktur. Sadece 2350 m.lik alanın en son noktasında Hudut Alayına mensup 3 askeri personel yine Gümrük Muhafazaya bir müdahale olması halinde ani müdahale için gözlem görevi görürler" ifadesini kullandılar.

Haberin Devamı

Hürriyet'e konuşan bir askeri kaynak, şöyle dedi:

"Ara bölgenin Suriye tarafına düşen 500 m.lik alanda da yine Gümrük muhafaza memurları her şeyden, dolayısıyla güvenlik ve emniyetten de sorumludur. Ancak bu alanı, Türkiye tarafına düşen bir tepede konuşlanmış Hudut Piyade alayına ait bir karakolda bulunan askerler, bölgede herhangi bir koruma duvarı ve çiti olmaması nedeniyle, usulsüz bir geçiş yapılmaması ve kaçakçılığın önlenmesi maksadıyla uzaktan gözlerler"

GÜMRÜK YETKİLİLERİ "ASKERİ KONTROL NOKTASI VAR" DEMİŞTİ

Gümrük yetkililerinin daha önce yaptığı açıklamada, bomba yüklü aracın sınıra 2350 metre uzakta bulunan jandarma kontrol noktasından geçtiği öne sürülmüştü.

Bomba yüklü aracın sözü edilen jandarma noktasından geçerek gümrük bölgesinde patlatılması ‘ihmal’ iddialarını gündeme getirmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!