Nazım Hikmet'e Türk sponsor yok

Güncelleme Tarihi:

Nazım Hikmete Türk sponsor yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2002 15:49

Nazım Hikmet'in doğumunun 100'ncü yılı nedeniyle Güneş Tiyatrosu'nun Bu Yürek-Testament (Vasiyet) adlı oyunu için dünyanın dört bir yaından gelen tiyatrocular vize sıkıntısı yaşıyor. Hiç bir Türk firması oyuna sponsor olmayı kabul etmezken, destek yabancı ülkelerden geldi.

Haberin Devamı

Güneş Tiyatrosu'nun dünyanın dörtbir yanınıdan biraraya getirdiği tiyatrocular "Bu Yürek-Testament (Vasiyet)" oyununu 31 ülkede oynayacak.

Güneş Tiyatrosu oyuncuları ve yöneticilerinin TOBAV'da yaptığı basın toplantısında, Nazım Hikmet'in 100'ncü doğum yılı nedeniyle düzenlenen etkinliklerin televole programlarına benzemeye başlaması eleştirildi.

Toplantıda konuşan Güneş Tiyatrosu'nun sahibi Tülay Yongacı, Nazım Hikmet'in evrensel bir dili olduğunu ve onu tüm dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını bildirdi. Yongacı, "Nazım için hazırlanan 'Bu Yürek-Testament (Vasiyet)' oyunu Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, Kamerun'un 21 dilinden biri olan Bafya dilinde toplam 31 merkezde oynanacak" dedi.

Kültür Bakanlığı da dahil olmak üzere Nazım'ın tanıtılacağı bu etkinlik için, Türkiye'den hiçbir sponsorluk teklifinin gelmediğini ve oyunun yabancı sponsorlarla gerçekleşeceğini söyleyen Yongacı, tek sorunun sponsorluk olmadığını, Kamerunlu bir oyuncunun Türkiye'ye gelmek için
henüz vize alamadığını bildirdi.

Haberin Devamı

TOBAV'ın destekleyeceğini açıkladığı oyunun çalışmaları, Ürgüp Belediyesi'nin  ev sahipliğinde yürütülecek. Oyunun ilk sahnelenişi 25 Mart'ta Ankara'da yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!