NATO komutanı: Çin füzesine izin vermeyiz

Güncelleme Tarihi:

NATO komutanı: Çin füzesine izin vermeyiz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2013 01:20

İzmir Şirinyer’deki NATO Kara Komutanlığı, geçen yıl kurulmasının ardından operasyon kabiliyetinin ön aşamasını tamamladı.

Haberin Devamı

Pazartesi günü yapılan töreni izleyen CNN Türk editörü Ahu Özyurt, üssün komutanı Korgeneral Frederick Ben Hodges ile konuştu. Türkiye’nin Çin’den füze alma planıyla ilgili de yorum yapan Korgeneral, “Elbette Çin’den almakta özgürsünüz ancak NATO sistemiyle kullanamazsınız” dedi. Türkiye’nin almayı planladığı sistemin NATO’nun anti-balistik füze sistemine hiçbir şekilde entegre olamayacağı için sorun olduğunu belirten Hodges şöyle konuştu:

SİSTEMLER UYUMLU DEĞİL

“Tabii ki her ülke kendi istediği sistemi almakta özgürdür ama bir ittifakın içinde olmanın temel kuralı, sistemlerin ve prensiplerin birbirleriyle eşgüdümlü olmasıdır. Modern silahlar üretilirken, alt yüklenim, yazılım, taahhüt gibi bir dizi alt kalemle karşı karşıyasınız. Fişi takıp hiç sorun yaşamamayı bekleyemezsiniz. Güvenlik açıkları, siber erişim, korsanlık gibi biz dizi sıkıntılar var. Bence NATO, Çin yapımı bir savunma sistemini kendi sistemiyle eşleştirmeye hiçbir zaman izin vermez ve vermemelidir. Amerikan veya Fransız malı almanız ya da işin ekonomisi değil önemli olan. NATO ile kullanamayacağınız bir malı alıyor olmanız önemli.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!