Milli Savunma Üniversitesi Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulu başvuru tarihi belli oldu!

Güncelleme Tarihi:

Milli Savunma Üniversitesi Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulu başvuru tarihi belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2017 15:16

Milli Savunma Üniversitesi tarafından alımı yapılacak olan Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulu başvurusu için yeni tarih açıklandı. Bakanlık internet sitesinden duyuru mahiyetinde yapılan açıklamada, normalde 4 Nisan-15 Mayıs tarihleri arasında yapılması planlanan başvuruların ileri bir tarihe ertelendiği duyuruldu. Peki, Milli Savunma Üniversitesi Astsubay Meslek Yüksek Okulu başvurusu ne zaman yapılacak? İşte, merak edilen o tarih

Haberin Devamı

Milli Savunma Üniversitesi Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulu'na yapılacak olan başvuru için detaylar araştırılmaya başlandı. 4 Nisan 15 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılacak olan başvurunun erişime açılacağı tarihi araştıran milyonlarca öğrenci, Milli Savunma Üniversitesi tarafından yapılacak alımın başvuru detayını öğrenmek istiyor. Peki, Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulu başvurusu nasıl yapılır? İşte, detaylar

Hava Kuvvetleri bünyesine yapılacak olan öğrenci alımın başvurusunun 04 Nisan tarihinde başlaması gerekiyordu. Milli Savunma Üniversitesi ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, bu başvuruların 19 Nisan-25 Mayıs tarihlerine ertelendiği duyuruldu. Başvuru kılavuzları bu tarihler aralığında yayımlanacak.

Haberin Devamı

BAŞVURU KOŞULLARI NELER?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak, nişanlı, evli, dul olmamak veya herhangi bir kadınla nikahsız yaşamamak, askerlikle her ne sebeple olursa olsun ilişkisi bulunmamak, askerliğini yapmamış olmak.

Herhangi bir nedenle askeri okullardan çıkmamış veya çıkarılmamış, sivil okullardan ise çıkarılmamış olmak, TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinin Askeri Okullara Girecek Öğrenci Adaylarına ilişkin sağlık niteliklerine ve boy-kilo oranlarına sahip olmak.

En fazla 21 yaşında olmak, Her ne sebeple olursa olsun, lise ve dengi okullardan sonra bir yıldan fazla öğrenime ara vermemiş olmak, Kayıt işlemlerinin yapılacağı tarihe kadar okudukları okuldan mezun olmak.

Başvuru yılında yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavına girmek ve belirlenecek taban puan üzerinde puan almak şartlar arasında yer alıyor.

BAKMADAN GEÇME!