Memleket Partisi'nin İBB adayı belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Memleket Partisinin İBB adayı belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2024 11:52

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, İstanbul'da katıldığı aday tanıtım toplantısında partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayının Berk Hacıgüzeller olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Memleket Partisi'nin aday tanıtım toplantısı Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin katılımıyla Eyüpsultan'da gerçekleştirildi. Toplantıyı çok sayıda partili ve adaylıkları toplantıda kesinleşen belediye başkan adayları takip etti. Programda, İstanbul, İzmir, Uşak ve Balıkesir büyükşehir belediye başkan adayları ve İstanbul'un ilçe belediye başkan adayları açıklandı. Muharrem İnce toplantıda konuşma gerçekleştirdi.

"BİR DURUŞU SİMGELİYORUZ"

Muharrem İnce, "Biz bugün burada bir duruşu simgeliyoruz. Bir omurgayı simgeliyoruz bu ülkede yıllarca uyardım Türkiye'nin en büyük problemi beka sorunu depremdir dedim. Olur olmaz televizyon programlarında hiç gerekmediği halde, kongrelerde, meydan ve mitinglerde sürekli bunu söylediğimde hep eleştirildim. Benden başka kimse bunu söylemedi ve gördük ki Türkiye'de gerçekten beka sorunuymuş deprem" dedi.

Haberin Devamı

"1 NİSAN'DAN SONRA ZAM YAĞMURUNA HAZIR OLUN"

İnce, "Şimdi iki uyarıda daha bulunayım birincisi 1 Nisan'dan sonra zam yağmuruna hazır olun. Bunlar hikaye, bugün yaşadıklarımız iyi günlerimiz. 1 Nisan'dan sonra pahalılık görün. Bir uyarım daha var 1 Nisan'dan sonra ortada parti kalmayacak, partilerin hepsi sapır sapır dökülecek" şeklinde konuştu.

"BEN UYARDIM SİZİ, NE YAPTIĞINIZI GÖRDÜNÜZ MÜ"

Cumhuriyet Halk Partisi'ne yönelik konuşan İnce, "Yüzde 1 oyu olmayan partilere 39 milletvekili verdiler. Onlardan biri İstanbul milletvekili Saadet Partisi'nden ve şimdi İBB Adayı, CHP listesinden seçilmiş; 'İstanbul'un 5 yılı boşa geçti diyor'. Ne yaptığınızı gördünüz mü? Ben uyardım sizi. Başka biri Gelecek Partisi'nden CHP listelerinden seçilmiş Milletvekili Selim Temurci 'Ben Murat Kurum'u destekleyeceğim diyor'. Utanmazlıkta zirve" ifadelerini kullandı.

"MEMLEKET PARTİSİ OLARAK HER YERDE KAZANMAK İÇİN OYNUYORUZ"

Cumhuriyet Halk Partisi'nin yerel seçim stratejisine yönelik eleştiri yapan İnce, "Şimdi adayları belirlerken eş dost ahbap diye belirlediler. Bakın CHP'de bir gelenek var. Bir parti içi iktidar bir de parti içi muhalefet vardır. Parti içi iktidar benim bildiğim, 40 yıldır seçim gününü düşünür. Seçimi kazanmak için uğraşır. Parti içi muhalefet ise seçimden bir gün sonrayı düşünür. Bu hep böyleydi, ilk kez değişti CHP. Parti içi iktidar seçimden bir gün sonrayı düşünüyor yani diyor ki nasıl olsa kaybedeceğiz ama Çankaya, Beşiktaş, Karşıyaka, Kadıköy'ü sağlam yerlere bizim çocukları yerleştirelim, nasıl olsa kaybedeceğiz diyor. En tehlikeli kafa bu kafa. Biz Memleket Partisi olarak girebildiğimiz her yerde seçime girip kazanmak için oynuyoruz. Kazanırız, kaybederiz bilemem" diye konuştu.

Haberin Devamı

HACIGÜZELLER: 14 MAYIS SEÇİMLERİNDE SON BİR ŞANS VERDİK

Memleket Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Berk Hacıgüzeller, "Yüzde altmış ile kazanıyoruz, ilk turda bu iş bitiyor diyen muhalefet bloğuna 14 Mayıs seçimlerinde son bir şans verdik. Motivasyon ve heyecan arttıkça oylarının da arttığını zanneden muhalefet bloğunun halini hala hep beraber görüyoruz ve yaşıyoruz. Son 20 yılda başarısız olan iktidar yine kazandı. Bugün ise yine aynı başarısızlık... Ülkemizin ve kentlerimizin sorunlarında herhangi bir azalma ya da iyileşme maalesef gerçekleşmedi. Gidişatta bir düzelme belirtisi bile yok" şeklinde konuştu.

HACIGÜZELLER: SIÇRAMA TAHTASI GÖRÜNTÜSÜ VEREN BİR YÖNETİM ANLAYIŞI İÇERİSİNDE

Haberin Devamı

Hacıgüzeller, "İstanbul ağır sorunlar içerisindedir. Bu sorunlar İstanbulluları ağır bir yaşam mücadelesiyle karşı karşıya bırakıyor maalesef. Biliyoruz ki İstanbul'un sorunları çözümsüz kaldıkça, ertelendikçe, hasır altı edildikçe Türkiye'nin genel sorunlarını da büyüten bir geniş etki yaratıyor. Bakıyoruz bir tarafta İstanbul'a ihanet ettik, bunun sorumlusu biziz diyenlerin bulunduğu bir yönetim anlayışı var. Diğer tarafta İstanbul Belediyesi eğreti yönetilen, bir sıçrama tahtası gibi kullanılma görüntüsü veren bir başka yönetim anlayışı içerisinde. Bu her iki yönetim anlayışının vatandaşlarımızın yaşadığı zorlukları ortadan kaldıramayacağı çok açıktır artık. Sorunları yaratanlardan çözüm beklemek zaman kaybıdır" dedi.

Haberin Devamı

MEMLEKET PARTİSİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Toplantıda, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahir Bakan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halil Kılıç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Oğuz, Uşak Belediye Başkan Adayı Mehmetcan Solak olarak belirlenirken. İstanbul ilçelerinde ise Arnavutköy'de Ruhi Tuncel, Ataşehir'de Reşat Şahin Öztürk, Avcılar'da Çiğdem Eriş, Bağcılar'da Bülent Uygur, Bahçelievler'de Kerem Usta, Bakırköy'de Ümit Yaşar Demir, Başakşehir'de Nejdet Alavi, Beykoz'da Ufkun Doğan, Beylikdüzü'nde Cihan Avcı, Beyoğlu'nda Yavuz Fırıldak, Büyükçekmece'de İbrahim Dönmez, Çatalca'da Gökhan Çavuşdağ, Çekmeköy'de İbrahim Biçer, Esenyurt'ta Tanju Karakuş, Eyüpsultan'da Ali Yeditepe, Fatih'te Ayşegül Sevinmiş, Gaziosmanpaşa'da Ahmet Hızlı, Güngören'de Tunca Tuncer, Kadıköy'de Fahrettin Eroğlu, Kağıthane'de Hasan Söyler, Kartal'da Murat Dal, Küçükçekmece'de Mikail Yılmaz, Maltepe'de Orhancan Subaşı, Pendik'te Kağan Tangör, Sancaktepe'de Adem Kaya, Silivri'de Zülfiye Güneş, Sultanbeyli'de Murat Dönmez, Şişli'de Mehmet Göğerçin, Tuzla'da Sait Terzi, Üsküdar'da Lale Özel aday gösterildi. İstanbul'un 39 ilçesinden 31'inde aday çıkarıldı, toplantıda il, ilçe ve belde belediyeleri dahil toplamda 63 aday açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!