Mastürbasyon yapın orgazmı tanıyın

Güncelleme Tarihi:

Mastürbasyon yapın orgazmı tanıyın
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

BİLGİ Üniversitesi'nde bir toplantıya katılan Psikiyatrist Dr. Haydar Dümen, gençlere mastürbasyon yapmalarında hiçbir sakınca bulunmadığını, hatta bu olayın bedenlerini tanıma, deşarj etme ve orgazmı anlamaya da yardımcı olduğunu söyledi.

Dümen, Türkiye'de erkeklerde en sık erken boşalma, kadınlarda ise vaginismus (Vajinanın istem dışı kasılarak birleşmeye izin vermemesi) sorununa rastlandığını anlattı. Her 5 erkekten birinde erken boşalma olduğunu belirten Dümen, ‘‘Mastürbasyon yaparken 1-2 dakikalık oldu bittiye getirirseniz, biyolojik sisteminizi erken boşalmaya programlarsınız. Bu süreyi uzatarak biyolojik sisteminizi geç boşalmaya ayarlayabilirsiniz‘‘ dedi.

İlk cinsel deyenimlerinin genelevlerde yaşanmasının ‘facia' olduğunu söyleyen Dümen, o ortamda insan ruhunun da katledildiğini söyledi. Birbirini çok seven ve yıllarca evli kalan çiftlerin bile vajinismus yüzünden cinsel birleşmede bulunamadıklarını belirten Dümen, ‘‘Kızlık zarıyla ilgili toplumdaki yaygın kanı bunda en büyük etken. Bütün aile şerefi kızın zarı üzerine yönleniyor. Kanadı, yırtıldı, patladı gibi kavramlar çok itici. Bunlarla büyüyen kız çocukları iradesi dışında vajinismus oluyor. Bu yıllarca sürüp gidiyor’’ dedi. Viagrayı 'yüzakı' olarak nitelendiren ve herkesin seks hayatını kendisine göre dengelemesi gerektiğini anlatan Dümen, 'doğanın kendini koruma aracı' olarak tanımladığı kızlık zarının da 'ahlák ölçütü' haline getirildiğini ve bu konunun erkekler arasında paranoyaya dönüştüğünü kaydetti.

Öğrencilerin sorularına iginç yanıtlar veren Dümen, zaman zaman gençlerin gülmelerine neden oldu. Cinselik yaşanırken estetik değerlerin ve ruhsal değerlerin de gözetilmesi gerektiğini söyleyen Dümen, ‘‘Soğuk kadın yok ateşini yakamayan erkek var’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!