Mansimov'dan şehit ailelerine iftar yemeği

Güncelleme Tarihi:

Mansimovdan şehit ailelerine iftar yemeği
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2010 10:43

PALMALİ Grup Yönetim Kurulu Başkanı İşadamı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu, şehit ailelerine iftar yemeği verdi.

Polat Renaissance Otel’de düzenlenen yemeğe Mansimov’un yanısıra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile emniyet müdürleri ve eşleri de katıldı. Yaklaşık bin şehit yakınının katıldığı iftar öncesi semazen gösterisi yapıldı. Vali Mutlu ve Emniyet müdürü Çapkın, iftardan önce masaları dolaşarak şehit aileleri ile konuştu. İftar öncesi şehit ailelerine seslenen Hüseyin Avni Mutlu, şehit aileleriyle birlikte geçirdiği gecenin, Ramazan ayı boyunca katıldığı birçok iftar etkinliği, en çok etkilendiği gece olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Çünkü sizler, bizim gerçekten şehit ailelerimiz olarak bizim gönlümüzde farklı, müstesna bir yerdesiniz. Sizlere olan borcumuzu hiçbir şekilde ödemenin de mümkün olmadığını söylemek istiyorum. Zira kaybetmiş olduğunuz ama verilen canın karşılığında şehadet mertebesinin yüce Allah’tan alındığı ve cennetle müjdelendiği aziz şehitlerimizin ailelerisiniz, eşlerisiniz, çocuklarısınız, yakınlarısınız ve bu manada mübarek ailelersiniz. Bu ülke için hepimizin vereceği çok şey var. Ama siz, en kutsalınızı, en değerli olanınızı, yakınınızı, çocuğunuzu veya eşinizi bu millete veya devlete canıyla ve kanıyla teslim ettiniz. Şehitlerimize layık olmak için bu ülkede güzel şeyler yapmaya gayret edeceğiz. Onların emaneti olan bu aziz vatana sahip çıkmak için daha fazla çalışacağız ve bu ülkenin birliğine, beraberliğine karşı farklı tertipler içerisinde olanlara asla izin vermeyeceğiz ve ülkemizin, vatanımızın, mukaddes topraklarımızın, cumhuriyetimizin korunması için gerekirse her birimiz şehit olmak için canımızı ve kanımızı bu ülkeye feda edeceğiz"

Şehit yakınlarının ihtiyaçlarının karşılanması için ilgili bütün kurumların çalışmalar yaptıklarını anlatan Mutlu, kendisinin de bu çalışmaları yakından takip ederek şehit yakınlarının ihtiyaçlarının karşılanması için elden gelen bütün gayretin sarf edileceğini kaydetti.

Vali Mutlu’dan sonra şehit ailelerine seslenen Hüseyin Çapkın, "Siz de bizim vazgeçilmez parçalarımızsınız. Her ne kadar eşleriniz gittiyse de, onlar yücelere gittiler. Onlar çok yüksek makamlara gittiler ve onlar ölmediler, aramızda dolaşıyorlar. Bizi seyrediyorlar, birarada olmamızı, dayanışmamızı. Biz aynı bütünün parçalarıyız. Kapımız her zaman hepinize sonuna kadar açık olacak" dedi.

ŞEHİT AİLELERİNE KARŞI, MÜSTESNA VE YUFKA BİR YÜREĞİ VAR

Konuşmaların ardından iftar yemeğini veren işadamı Mübariz Mansimov’a, Vali Mutlu tarafından plaket verildi. Mutlu, Mansimov’un Şehit ailelerine karşı, müstesna ve yufka bir yüreği olduğunu söyleyerek, "Bizim çok kıymetli can bir dostumuz. Özellikle şehit ailelerine vermiş olduğu destekten dolayı ben kendilerine teşekkür ediyorum. Bu gecenin de özel destekçisi, sahibi olmuştur, kendilerine işlerinde de başarılar diliyorum. Şehit aileleri adına bu geceyi tertip edip bizlere destek verdiği için de teşekkür ediyorum " dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!