Lego’dan yaratıcı robot

Güncelleme Tarihi:

Lego’dan yaratıcı robot
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2007 00:00

Şu günlerde bir mucitlik yarışıdır gidiyor. Herkes yeni bir ürün keşfetme yarışında. İşte size fırsat: Lego Mindstorms NXT. Lego Mindstorms NXT ile farklı robotlar elde edebilirsiniz. Robotun içinde 32 bit mikro işlemci, LCD ekran, üç servo motor, ultrasonic mesafe algılayıcısı, ışık-renk algılayıcısı, ses ve dokunma algılayıcıları bulunuyor. Bilgisayar bağlantısı ve Mavidiş sayesinde, Mindstorm’u uzaktan kontrol etmek de mümkün.

Haberin Devamı

Parçaları farklı yollarla birleştirerek ultrasonik algılayıcıları sayesinde görebilen, etkileşimli motoru sayesinde yürüyebilen, dokunma algılayıcıları sayeside hissedebilen farklı robotlar elde edebilirsiniz. Yaratıcılık size kalmış. Kullanıcı dostu yazılımı ve resimli kullanım kullavuzu sayesinde içinde bulunan humanoid, mekanik, araç ve hayvan gibi hazır tasarımları kolayca kurup pratik yapabilirsiniz. Ya da hemen kendi tasarımınızla, her emrinize itaat edecek robotlarınızı yaratmaya başlayabilirsiniz.

PC ve MAC uyumlu olan Lego Mindstorms NXT 6 adet kalem pille çalışıyor. Ortalama satış fiyatı 210 dolar.

Adres: http://mindstorms.lego.com

Hayata hazırlayın

Çocuklar bir an önce büyüyüp büyüklerin dünyasında yer alma hevesinde oluyorlar. Onlara bir fırsat verebiliriz. Nasıl mı? DreamLife İnteractive TV Plug-in Game ile yetişkinlerin günlük yaptığı işler sanal ortamda yaşatılıyor. Çocuklar ev içerisinde yapılacak işlerden kıyafet seçimine, saç renginden alışverişe kadar pek çok işi sanal ortamda yaşayabilirler. Hatta arkadaş seçimlerini bile.

Dream Life oyunu, çocuklara tamamen kendi seçenekleriyle oluşturdukları sanal bir dünya sunuyor. Oyun televizyona uyumlu olarak oluşturulduğu için bilgisayar gerektirmiyor. Uzaktan kumandası üzerinde bulunan seçeneklerle oyunu yönetmek de oldukça kolay.

8-12 yaş arasındaki çocuklar için üretilmiş olan DreamLife İnteractive TV Plug-in Game 4 kalem pille çalışıyor. Ortalama satış fiyatı 40 dolar.

http:// www.etoys.com/genProduct.html/PID/ 4091319/ctid/17/INstock/Y/D

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!