Küçükler cinsellikle tanıştı

Güncelleme Tarihi:

Küçükler cinsellikle tanıştı
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2001 00:00


Nuran ÇAKMAKÇI / İSTANBUL
Haberin Devamı

Cinsellik konusunda yanlış, abartılı ve eksik bilgi almamaları için küçüklere doktordan cinsel eğitim dersi verildi. Dersi veren çocuk hastalıkları uzmanı Dr. Oya Yalman'a kız öğrenciler, ‘Erkekler de a*det görüyor mu?’, ‘Neden adet döneminde kadınlar sinirli olur?’ gibi sorular yöneltirken utandılar. Erkek öğrenciler ise penisin büyüklüğü ile ilgili sorular sordular.

Özel Kültür Koleji İlköğretim Okulu 5'nci sınıf öğrencileri, iki hafta boyunca haftada bir gün yapılacak cinsel eğitim dersinin ilkinde sıkıntılı saatler yaşadılar. Bazı öğrenciler, ders boyunca öğretmenle gözgöze gelmemeye çalışırken, bazıları da daha cesur şekilde ders sonunda çeşitli sorularla derse ilgilerini gösterdiler. Dr. Oya Yalman, kız öğrencilere verdiği ilk derse ‘‘Niye değişiyoruz? Nesli sürdürmek, üremek, çocuk yapmak için bazı şeyleri bilmemiz gerekiyor’’ diyerek başladı. Kız ve erkeklerin gelişimini şemalarla anlatan Dr. Yalman, ‘‘Zamanla kız ve erkeklerde ergenlik döneminde bazı değişiklikler olur. Kızların memeleri büyümeye başlar. Bu memeler genlerle ilgililidr. Bazılarının büyük, bazılarının küçük olur. Kimse birbiriyle bu konuda alay etmesin. Bunları sorun yapmayın’’ dedi.

Erkeklerin de penislerinin aynı şekilde ailevi faktörlerle büyük ya da küçük olabileceğini anlatan Dr. Yalman, ‘‘Erkekler de penisin uzunluğu konusunda meraklıdır. Bu da kızların memeleri gibi kalıtıma bağlıdır. Büyüğü de küçüğü de aynı işi görür’’ diye konuştu. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Dr. Yalman'a sivilcelerle ilgili sorular soruldu. Kız öğrencilerin diğer soruları ise şöyleydi:

‘Adet kaç yaşında olur?’, ‘‘Adet olmayanlar neden doktora gidiyorlar?', ‘Menopoz nedir?', ‘Menopoz nasıl atlatılır?'

Kızlar düşünce yumurtaları kırılır mı?

Erkek öğrenciler şu soruları sordular:

Kızlar düşünce yumurtaları kırılır mı?

Niye penis büyür (Arada sırada büyüme niye olur)

Penisin ortalama uzunluğu ne kadar olmalı?

Gece ıslanması niye olur?

Meni ne kadar sıklıkta olur? Bu olunca canımız acır mı?

Nasıl aşık olunur?

Anne karnına girince bebek deler mi?

Tüp bebek nasıl yapılır?

Kızlar her ay mı adet görür?

Niye vücudumuzda çok kıl çıkıyor?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!