KPSS sınav sonuçları için geri sayım başladı! KPSS tercih işlemleri ne zaman başlayacak?

Güncelleme Tarihi:

KPSS sınav sonuçları için geri sayım başladı KPSS tercih işlemleri ne zaman başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2016 20:23

KPSS sınav sonuçları için heyecan dorukta. Binlerce memur adayı KPSS sınavlarının hemen ardından gözlerini sınavların açıklanacağı tarihe çevirdi. Bu yıl her zamanki senelere göre fazla olan katılım yoğunluğu nedeniyle KPSS sınav sonuçlarının açıklanmasında gecikme yaşanabilir. KPSS sınavının ardından adayların sıkça sorduğu sorularda gündeme gelen bir başka soruda KPSS tercihlerinin ne zaman başlayacağı oldu. Peki, KPSS sınav sonuçları için net bir tarih var mı? KPSS tercih işlemleri ne zaman başlayacak?

Haberin Devamı

2016 KPSS sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih belirsizliğini koruyor, adaylar yapılan her açıklamayı ve yayımlanan her duyuruyu büyük bir dikkatle takip ediyor. 60 Soru Genel Yetenek ve 60 Soru Genel Kültür olmak üzere toplamda 120 soruya yanıt veren adaylar, bir yandan da KPSS tercihlerinin ne zaman yapılacağını merak ediyor. Peki, KPSS sınav sonuçları ne zaman yayınlanır? Tercihlerle ilgili duyuruda neler var? İşte, son durum!

KPSS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı binlerce memur adayı arasında merak konusu olmuş durumda. Bu yıl KPSS sınavına giren kişi sayısı bir önceki yıllara göre oldukça fazla olduğundan sonuçların açıklanmasında gecikme yaşanabilir. KPSS sınavının ardından adayların sıkça sorduğu sorularda gündeme gelmişti. En az KPSS sonuçları kadar merak edilen bir diğer konu da tercih süreciyle ilgili oldu. Açılan kadrolara yerleştirilebilmek için bu süreci en doğru şekilde değerlendirmeleri gerektiğinin bilincinde olan adaylar, “KPSS tercih süreciyle ilgili detayları da yakından takip ediyor. Peki, KPSS tercih süreci ne zaman başlayacak? 

Haberin Devamı

SONUÇLAR İÇİN NET BİR TARİH VAR MI?

60 Soru Genel Yetenek ( 30 Soru Türkçe, 30 soru Matematik) 60 Soru Genel Kültür (27 Soru Tarih, 18 Soru Coğrafya, 9 Soru Vatandaşlık, 6 Soru Güncel Olaylar,) olmak üzere toplamda 120 sorunun sorulduğu KPSS sonuçları henüz açıklanmadı. Peki, KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak, net bir tarih verildi mi? Bu konuyla ilgi net bir açıklama henüz yapılmadı ancak geçmiş dönemlere bakıldığında sonuçların 15 ila 22 gün arasında açıklandığı görülüyor. Bu yıl sınavlara katılım sayısının çok fazla olması nedeniyle KPSS sonuçlarının açıklanma tarihinin uzayabileceği konuşuluyor.

KPSS SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYIN

KPSS TERCİHLERİYLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER

En az KPSS sonuçları kadar merak edilen bir diğer konu da tercih süreciyle ilgili oldu. Açılan kadrolara yerleştirilebilmek için bu süreci en doğru şekilde değerlendirmeleri gerektiğinin bilincinde olan adaylar, “KPSS tercih süreciyle ilgili detayları da yakından takip ediyor. Peki, tercih süreci ne zaman başlayacak? Sonuçlarda olduğu gibi tercihlerde de net bir tarih verilmedi. 2016-KPSS sonuçlarının açıklanmasından sonra kadrolar için ÖSYM tarafından bir “Tercih Kılavuzu” yayınlanacak. KPSS’nin tüm aşamalarına dair bilgilendirmelerin bulunduğu bu kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarına ait kadrolar, kadro sayıları ve koşulları yer alacaktır. Adaylar, Tercih Kılavuzunda yer alacak yönteme göre tercihlerini İnternet aracılığıyla yapacaklardır. Tercihlerin hangi tarihler arasında nasıl yapılacağı ÖSYM’nin internet adresinden adaylara duyurulacaktır. Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaydan yerleştirme ücreti alınmaz. Ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra Merkezimiz tarafından yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde adaydan yerleştirme ücreti alınır.

Haberin Devamı

KPSS ORTAÖĞRETİMDE SIKÇA SORULAN SORULAR

KPSS’nin kaç oturumuna girmem gerekiyor?

Gireceğiniz oturumlara durumunuza göre siz karar verebilirsiniz. ÖSYM İnternet sitesindeki Başvurular bölümünde yayımlanan kılavuzdan durumunuza ilişkin gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.

KPSS için İnternetten yaptığım bireysel başvuru sırasında adres bilgilerimi güncelledim. Başvuruma ilişkin belgenin çıktısını aldıktan sonra başvuru merkezine götürmeli miyim?

Hayır. Değişikliklerin de yer aldığı belgenin çıktısını aldıktan sonra saklamalısınız.

Muhacir belgesiyle KPSS’ye başvurabilir miyim?

T.C. kimliğiniz varsa başvuru yapabilirsiniz.

KPSS sınav tarihinde askerde olacağım, sınav merkezi değişikliği yapabilir miyim?

Haberin Devamı

Başvuru süresi bittikten sonra sınav merkezi yeri değişikliği yapamazsınız.

KPSS sınav sonucuma 1 ay önce itiraz da bulunmuştum ama hâlâ cevap gelmedi. Resmî cevap süreniz ne kadardır?

Dilekçelere verilecek cevaplar için resmî bir süre yoktur Değerlendirme bittiği zaman çıkan cevap, tarafınıza posta yoluyla gönderilir. Postadan kaynaklanan gecikme ve kaybolmalardan ÖSYM sorumlu değildir.

Herhangi bir Kamu Kurumunda eleman alımı var. Eğer bu kuruma KPSS puanımla başvuru yapıp kazanırsam, KPSS merkezi atamalarında da tekrar tercih yapabilir miyim?

Açıktan alınan alımlarda, Merkezi atama için tercih yapabilirsiniz.

KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

Gerekli bilgiler için ÖSYM İnternet(www.osym.gov.tr) sitesini takip edebilirsiniz.

KPSS yerleştirmelerinde, puanın yanı sıra doğru cevaplanan soru sayısına göre yerleştirme işlemi yapılıyor mu?

Hayır.

KPSS’ye Ortaöğretim düzeyinden girdim. Bölümümden alım yapan kurum yok ve 2001(Ortaöğretim Kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak.) nitelik kodundan tercih yapmak istiyorum. Alan değişikliği yaptırıp alanımı 2001 olarak gösterebilir miyim?

Alan değişikliği yapmadan ilgili koddan tercih yapabilirsiniz.

KPSS sınavına ortaöğretim düzeyinde başvurdum ve başvurudan sonra ön lisans mezunu oldum. Sınava ortaöğretim düzeyinden girdikten sonra, tercih döneminde bilgilerimi ön lisans olarak değiştirebilir miyim?

Hayır.

Haberin Devamı

KPSS sınavı konularına ilişkin başlıklara nereden bakabiliriz?

Gerekli bilgi için ilgili sınavın kılavuzunu inceleyebilirsiniz.

 

BAKMADAN GEÇME!