Kayıt telaşı başladı

Güncelleme Tarihi:

Kayıt telaşı başladı
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 19, 2002 10:54

İlköğretim okulları ile liselere kayıtlar bugün başladı. Veliler yine bağış kaygısı yaşıyor. Milli Eğitim Bakanı, zorla bağış alınmaması konusunda uyardı.

Haberin Devamı

Fen ve Anadolu liseleri ile yabancı dil ağırlıklı liselere kayıt tarihleri farklı.

Diğer liseler ile ilköğretim okullarına kayıtlar ise okullar açılıncaya kadar sürecek. Bu eğitim-öğretim yılında ilköğretim okullarına 1 milyonun üstünde öğrencinin kayıt yaptıracağı tahmin ediliyor.
 

Milli Eğitim Bakanı Necdet Tekin, kayıtlar sırasında zorla bağış alınmaması konusunda uyarıda bulundu.

KAYIT TAKVÄ°MÄ°

Fen ve Anadolu ile Yabancı Dil Ağırlıklı liselere kayıt takvimi şöyle:Â

 Fen ve anadolu liseleri: 
Kesin kayıtlar, 19-23 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Okul müdürlükleri, kesin kayıtların bitiminde kayıt yaptıran öğrenci sayısı ile varsa açık kalan kontenjanı bir tutanakla tespit edecekler. Tutanağın bir örneği okulda herkes tarafından görülebilecek şekilde 23 Ağustos 2002 Cuma günü saat 17.30'da ilan edilecek. Bu ilanlar doğrultusunda, açık kontenjanı bulunan okullara 26-29 Ağustos 2002 tarihleri arasında ön kayıt başvuruları yapılacak. 2 Eylül'de ön kayıt listeleri ilan edilecek ve ön kayıt sonucu kesin kayıtlar 3-6 Eylül günleri arasında gerçekleştirilecek. Ön kayıtlar sonucunda açık kalan kontenjanlara ise14 Eylül 2002 Cumartesi günü saat 17.30'a kadar kayıt yaptırılabilecek.
  

 Anadolu güzel sanat liseleri:
Ankara, İstanbul ve İzmir AnadoluGüzel Sanatlar liselerinde 5-6-7 Ağustos günlerinde yapılan yetenek sınavları, diğer illerdeki Anadolu Güzel Sanatlar liselerinde 19-20-21Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek.
Â

Sınav sonuçları, Ankara, Ä°stanbul ve Ä°zmir Anadolu Güzel Sanatlar liseleri için 9 AÄŸustos'ta açıklanmıştı diÄŸer illerin sonuçları da 22 AÄŸustos PerÅŸembe günü ilan edilecek.Â

Sınavı asıl listeden kazanan öğrencilerin kesin kayıtları, 26-29 AÄŸustos günleri süresince gerçekleÅŸtirilecek. Yedek listeden kayıtlar ise 2-5 Eylül tarihleri arasında tamamlanacak.Â

 Yabancı dil ağırlıklı liseler: (Süper liseler)
Bu okullara ön kayıt başvuruları, 28 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında kabul edilecek. Başvuracak ilköğretim mezunu öğrencilerin diploma notlarınınen az 4.00 olması gerekiyor.
Â

Başvurular, il milli eğitim müdürlüklerine yapılacak. Öğrenciler 5okul tercihinde bulunabilecek. Liselere kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerin listeleri, 4 Eylül 2002 tarihinde okullarda asılacak. 

Öğrencilerin kesin kayıt iÅŸlemleri, 5-8 Eylül tarihleri arasında yapılacak. BoÅŸ kontenjan bulunması halinde 15 Eylül'e kadar öğrencileri yerleÅŸtirme iÅŸlemi tamamlanacak.Â

2002-2003 eğitim-öğretim yılı, 16 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!