Kaybedilen nüfus cüzdanının bedeli 15 Bin YTL borç

Güncelleme Tarihi:

Kaybedilen nüfus cüzdanının bedeli 15 Bin YTL borç
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2006 15:14

Kırıkkale'de Makine Kimya Endüstri Kurumu (MKE) emeklisi Cemil Gölcük kimliğini kaybedince borç batağına girdi. Kaybettiği nüfus cüzdanı ile kredi kartı çıkartılıp 15 bin YTL borçlanan ve emekli maaşına haciz gelen Gölcük, neye uğradığını şaşırdı.

Haberin Devamı

Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde oturan 6 çocuk babası 65 yaşındaki MKE emeklisi Cemil Gölcük, 22 Aralık 2003 tarihinde Ankara'da nüfus cüzdanını kaybettiğini söyledi. Gölcük, hemen Kırıkkale'de yerel bir gazeteye ilan verdiğini ve bir süre sonra nüfus cüzdanının yenisini çıkardığını belirterek, başına gelen olayları şöyle anlattı:

“Bir bankadan adıma faizleriyle birlikte 15 bin YTL'lik kredi kartı borcu gelip, maaşıma da haciz konduğunu öğrenince şok geçirdim. Adıma hayali olarak çıkartılan ve bir yıldır harcama yapılan ve limiti sonuna kadar kullanılan kredi kartı borcunun faizleriyle birlikte 15 Bin YTL olduğunun bildirilmesiyle neye uğradığıma şaşırdım. Bankadan adıma hiçbir ihbar gelmeden 600 YTL'lik emekli maaşımın dörtte biri kesilmiş. 15 Bin YTL'yi ben ölene kadar ödeyemem ve kesinti de bitmez. Benim dünyam karardı. Yetkililerden sorunuma çözüm yolu bulmalarını istiyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!