Katili af hakkı maktül varisinin

Güncelleme Tarihi:

Katili af hakkı maktül varisinin
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2008 00:00

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan Uşak’ta halka hitap ederken, "Suç işleyen cezasını çeker. Devlet katili affetme yetkisine sahip değil" dedi.

Erdoğan Uşak’ta cuma namazının kıldıktan sonra Başbakanlığa ait otobüsün üstünden halka hitap etti. Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ile birlikte çıkan Erdoğan, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bugün Ankara’da uluslararası bir organizasyona katılacağı için bir gün önce Uşak’a geldiğini, burada da Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayacaklarını söyledi. Dünyanın bir değişim, dönüşüm içinde olduğunu belirten Erdoğan, okullara dağıttıkları bilgisayarlardan bahsederken, kalabalık içinden bir kişi, "Af yok mu" diye bağırdı. Bunun üzerine cevap veren Başbakan Erdoğan "Yok. Suç işleyen cezasını çeker. Devlet katili affetme yetkisine sahip değil. Affetme yetkisi maktulün varislerine aittir. Öyle olması lazım. Bununla ilgili kanun çıkardığında en büyük zulmü yaparsın. Allah’ın yarattığı kula biz öyle zulüm yapamayız. Biz yaradılanı yaratandan ötürü sevmeyi biliriz" diye cevap verdi.

CUMA NAMAZINI ULU CAMİ’DE KILDI

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere dün gittiği Uşak’ta, cuma namazını Ulu Cami’de kılan Başbakan Tayyip Erdoğan, ardından vatandaşlara hitap etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!