Kardeşlik Mahallesi

Güncelleme Tarihi:

Kardeşlik Mahallesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2010 00:00

Hürriyet, 6 milyon insanın evsiz kaldığı Pakistan’a, Kızılay’dan satın alınacak Mevlana Evleri ile Kardeşlik Mahallesi kuracak.

Doğan Yayın Holding Sağlık Grup Başkanı ve Sağlığa Erişim Derneği Başkanı Dr. Gündüz Tezmen, “Mevlana evleri yıllarca kullanılabiliyor. Çok sayıda kardeşimizin açıkta kalmasını engelleyeceğiz. Kampanyaya okurlarımızın da katılmasını istiyoruz” dedi.

HÜRRİYET, binlerce kişinin yaşamını yitirdiği, 6 milyon insanın evsiz kaldığı Pakistan’da “Hürriyet Kardeşlik Mahallesi” kuruyor. Kızılay ile işbirliği halinde başlatılan kampanya ile kurulacak mahalle, pek çok evsiz Pakistanlıya sıcak bir yuva olacak. Hürriyet, sel felaketi nedeniyle dünyanın dikkatinin yoğunlaştığı Pakistan’a giderek “Hürriyet Kardeşlik Mahallesi” kuracak. Doğan Yayın Holding Sağlık Grup Başkanı ve Sağlığa Erişim Derneği Başkanı Dr. Gündüz Tezmen, dernek ile aynı şemsiye örgüt altında toplanan, Pakistan’ın yerel hasta dernekleriyle bağlantı kurulduğunda trajedinin büyüklüğünün daha iyi ortaya çıktığını belirterek, şunları söyledi:

Nowshera’da

“Hürriyet olarak böyle bir yardım atağının kıvılcımlanmasında rol aldığımız için çok gururluyuz. ‘Hürriyet Kardeşlik Mahallesi’ni Pakistan’ın Nowshera Bölgesi’nde kuracağız. Bu mahalleyi Kızılay’dan satın alacağımız Mevlana evleriyle oluşturacağız. İlk evler önümüzdeki günler içinde kurulmuş olacak. Bu kampanya ile Pakistan’da çok sayıda kardeşimizin açıkta kalmasını engelleyeceğiz. Mevlana evleri yıllarca kullanılabiliyor. Kalıcı konutlar yapılana kadar önemli yardım sağlayacak bir proje. Bu kampanyaya okurlarımızın da katılmasını isteyeceğiz. Onların katkılarıyla mahalle günden güne genişleyecek.”

Yetimhane kurulacak

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ise Hürriyet Kardeşlik Mahallesi ile ilgili verdiği bilgide, “Hürriyet Mevlana evlerini satın alacak. Bu evleri orada kuracağız ve Kardeşlik Mahallesi oluşturacağız. Mevlana evlerinin oluşturduğu mahallede binlerce insan ikamet edecek. Tüm ihtiyaçları karşılanacak. Yetim kalan çocuklar için yetimhaneler, psiko-sosyal destek merkezleri oluşturulacak” dedi.

40 TIR yola çıkıyor

Küçükali, Kızılay olarak Pakistan için “Gözyaşları ‘Sel’ Olmasın” kampanyası başlattıklarını da açıklayarak, şunları söyledi: “Nakdi yardımlar Başbakanlık’ta, ayni yardımlar bizde toplanacak. 700 Mevlana evini taşıyacak 40 tır önümüzdeki hafta yola çıkacak. Devlet Demiryolları’ndan da vagon kiralayacağız. Bu vagonlarla 2 bin 100 prefabrik ev, 550 ton gıda, 250 ton afet malzemesi, 4 bin çadır taşıyacağız. Devlet Demir Yolları Genel Müdürü Süleyman Karaman’a da buradan çağrıda bulunarak, vagon masraflarını Kızılay yerine TCDD’nin karşılamasını istiyoruz. Toplanacak paralarla da yıkılan evlerin, hastanelerin, okulların yeniden inşa edilmesi, kalıcı işlerin yapılması en doğrusudur.”

Sular yükseliyor

PAKİSTAN’da haftalardır süren yağmur, şiddeti azalmasına karşın sürüyor. Birçok noktada göller oluşturan su birikintilerinde yükselme devam ediyor. Meteoroloji uzmanları dün, yağmurların ağustos ayı sonuna dek süreceğini duyurdular. Taşan nehirler, Haydarabad, Sukkur gibi büyük şehirlerin başına belâ olmaya devam edecek. İyi haberse, yağmurların bu haftasonuna dek, önceki şiddetine ulaşmasının beklenmemesi. Yaklaşık 1600 kişinin öldüğü, milyonların evsiz kaldığı insanlık dramına uzun süre büyük ölçüde kayıtsız kalan uluslararası kamuoyuysa, yavaş yavaş uyanıyor. Geçtiğimiz iki gün içerisinde diğer ülkelerden gelen yardımlarda artış sağlandı ve böylece, Birleşmiş Milletler’in (BM) talep ettiği 460 milyon dolarlık acil yardımın yüzde 54’ü toplandı. Daha önce 40 milyon euro yardım sözü veren Avrupa Birliği (AB), bu miktarı 70 milyon euro’ya çıkardığını duyurdu.

İşte hesap numaraları

HÜRRİYET öncülüğünde, Kızılay ile işbirliği yapılarak başlatılan “Hürriyet Kardeşlik Mahallesi” için bütün bankalarda hesap numaraları oluşturuldu. Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükalı, “Bu paralar sadece Pakistan’a gönderilecek, Mevlana Evleri yapımında kullanılacak. Her ev için 3 bin 500 lira gerekiyor. Biz Kızılay olarak ev satın alanların isimlerini tek tek Hürriyet’e bildireceğiz” dedi.

Yardımseverler yayınlanacak

Hürriyet, 6 milyon insanın evsiz kaldığı Pakistan’a yardım yapan vatandaşların isimlerini de gün gün yayınlayacak. “Türk Kızılayı Mevlana Evleri” hesap numaraları şöyle:

BANKA ŞUBE HESAP NO CİNSİ

Kardeşlik Mahallesi










Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!