Kadın aile meclisinin kararıyla erkek infazı

Güncelleme Tarihi:

Kadın aile meclisinin kararıyla erkek infazı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2005 17:19

Balıkesir’in Edremit İlçesi’nde kadınlardan oluşan aile meclisi, imam nikahıyla yaşadığı kadının üzerine, baldızının kızını kuma olarak getiren inşaat işçisi Kadim Duran’ı sokak ortasında 4 kurşunla yaraladı. Gözaltına alınan 3 kızkardeş ile 1 yeğen, Duran’a, namuslarını temizlemek için birer el ateş ettiklerini söyledi.

/images/100/0x0/55ea5c24f018fbb8f87ad81e
EDREMİT’teki olay önceki gün saat 20.45’te meydana geldi. İmam nikahıyla yaşadığı 33 yaşındaki Y.B. ile Akçay’ın Atatürk Caddesi 4 Sokak’taki evlerinde birlikte yaşayan 37 yaşındaki inşaat işçisi Kadim Duran, baldızı 39 yaşındaki G.T’nin kızı 20 yaşındaki B.A’yı üç hafta önce eve ‘kuma’ olarak getirdi. Sivas’ta yaşayan, ancak eşiyle boşanma aşamasındayken ortadan kaybolan kızı B.A’yı arayan anne G.T. yanına diğer kardeşi 32 yaşındaki Z.T’yi de alarak, Akçay Beldesi’nde yaşayan kardeşleri Y.B’nin yanına geldi.

KURŞUN SIRALAMASI

Polisteki ifadelerine göre aradıkları kayıp B.A’nın da burada olduğunu gören kardeşler, durum değerlendirmesi yaptı ve Kadim Duran hakkında ölüm kararı aldı. Yapılan plana göre, ilk kurşunu Y.B’nin, sonra da diğerlerinin sıkması planlandı.

Kadınlar kapının önünde beklemeye başladı. Evine dönen Duran’ı caddede karşılayan kadınlar, kararı uygulamaya koydu. İlk kurşunu Y.B’nin sıkmasından sonra silah elden ele dolaştı. Kanlar içinde yere düşen Kadim Duran, polisin çağırdığı 112 Acil Servis’le Edremit Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Göğsünden 4 kurşun yarası alan Duran’ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.
/images/100/0x0/55ea5c24f018fbb8f87ad820


Olay yerine gelen polise teslim olan kadınlar, Kadim Duran’ı öldürmek amacıyla ateş ettiklerini söylediler. Duran’ın imam nikahıyla yaşadığı Y.B, yeğenini üzerine kuma olarak getirdiğini ve Duran tarafından evde zorla tutulduğunu öne sürdü. Y.B. ifadesinde, ‘Yeğenimi eve kuma olarak getirdi. Ağlayıp yalvarmamıza kulak asmadı. O bizim namusumuzu kirletti. Ölmeyi hak etmişti. Bu kararı hep birlikte aldık, hepimiz birer kere sıktık. Bundan sonra daha rahat yaşayacağız. Alnımızın akıyla sokağa çıkabileceğiz’ dedi.

ABLA ÜSTLENDİ

Adliyeye sevkedilen 4 kadın polisteki ifadelerini reddettiler. Kız kardeşler, ‘Tabanca, G.T.’ye ait. 4 mermiyi de o sıktı’ dediler. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan zanlılardan G.T. de suçu üstlendi. Z.T., Y.B. ile kızı B.A. ‘Biz sadece olay yerindeydik, tetiği G.T. çekti’ diye konuştu. Hakim, G.T.’yi tutuklarken diğer zanlıları tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Serbest kalan sanıklar, adliye çıkışı habercilere saldırdı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!