İzmir'de askeri helikopter boş bir araziye zorunlu iniş yaptı: 1 personel yaralandı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2024 14:47

İzmir Çiğli 2. Ana Jet Üssü'nden havalanan askeri helikopterin, Urla ilçesine Bağlı Bademler köyünde boş bir araziye zorunlu iniş yaptığı, 1 personelin yaralandığı bildirildi.

Haberin Devamı

İzmir Çiğli 2'nci Ana Jet Üssü'nden kalkan, içinde bir albay ve teğmen ile teknik astsubayın bulunduğu UH-1 tipi askeri helikopter, saat 14.30 sıralarında teknik bir arıza nedeniyle Urla ilçesi Bademler Mahallesi Folkart Evleri'nin arkasındaki araziye zorunlu iniş yaptı. İniş sırasında teknik astsubay, yaralandı. İhbarla bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Teknik astsubay hastaneye kaldırılırken, Urla Kaymakamı Mustafa Gözlet, olay yerine gidip, yetkililerden bilgi aldı. Jandarma ekipleri de çevrede güvenlik şeridi oluşturdu.

MSB'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada, "2'nci Ana Jet Üs Komutanlığından (Çiğli/İzmir) kalkan bir adet helikopterimiz teknik bir arıza nedeniyle acil iniş yapmak zorunda kalmıştır. Helikopterimizde hasar meydana gelmiştir. Olayda yaralanan bir personelimiz hastaneye sevk edilerek tedavisine başlanmıştır. Olayla ilgili inceleme başlatılmıştır" denildi.

Haberin Devamı

'ACİL OLARAK SERT İNİŞ YAPMIŞ'

İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığına bağlı, eğitim amaçlı faaliyet gösteren askeri helikopter, Urla ilçesi Bademler Mahallesi sınırlarında acil olarak sert iniş yapmış, helikopterdeki 3 mürettebattan 1 personel yaralanmış, 2 personel olaydan herhangi bir yara almadan kurtuldu. Tüm personelin olay yerinden sorunsuz olarak nakilleri sağlanmıştır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!