Ä°stanbul'da fuhuÅŸ çetesi çökertildi: 12 ÅŸüpheli yakalandı, 9 kadın kurtarıldı

Güncelleme Tarihi:

OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 18, 2023 09:24

İstanbul’da 12 kişilik fuhuş çetesi, polisin 3 ay süren teknik ve fiziki takibi sonucu çökertildi. Fuhşa zorlanan 9 yabancı uyruklu kadın kurtarıldı. 

Haberin Devamı

Ä°stanbul’da para karşılığında fuhuÅŸ yaptırdığı tespit edilen bir çeteye yönelik operasyon düzenlendi. Ahlak Büro AmirliÄŸi ekipleri tarafından Cumhuriyet Savcılığından alınan izinle, 3 ay boyunca teknik ve fiziki takip yapıldı. Gerekli hazırlıkların ardından Ä°stanbul’da Pendik ve Tuzla ilçeleri ile Kocaeli, Kartepe ve Darıca’da önceden belirlenen 12 adrese baskın yapıldı. Baskınlarda fuhuÅŸ çetesinin yönetici kadrosunda yer alan biri kadın 12 şüpheli gözaltına alındı. Baskınlarda, fuhuÅŸa zorlanan yabancı uyruklu 9 kadın kurtarıldı.Â

İstanbulda fuhuş çetesi çökertildi: 12 şüpheli yakalandı, 9 kadın kurtarıldı

Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin sorguları Ahlak Büro Amirliği'nde yapıldı. Şüphelilerin cep telefonları ve internet üzerinden kadın pazarladıkları, isteyen müşterilere otellere veya evlere kadın gönderdikleri tespit edildi. Fuhuş çetesiyle birlikte ele geçirilen 13 cep telefonu ile bir hafıza kartıyla ilgili incelemenin sürdüğü öğrenildi. İşlemleri tamamlanan şüpheliler, Anadolu Adliyesi Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. Şüphelilerden 9’u tutuklanırken 3 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!