İstanbul Boğazı'nı geçen Rus savaş gemisinde 'füzeli asker'

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Boğazını geçen Rus savaş gemisinde füzeli asker
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2015 10:54

Rusya ile yaşanan uçak krizinden sonra İstanbul Boğazı'nda ilginç bir 'geçiş' yaşandı. Rus savaş gemisi boğazdan geçerken gemi üzerinde bir asker omzunda  'karadan havaya füze' taşıdı.

Haberin Devamı

NTV'nin haberine göre, Rusya'ya ait bir savaş gemisinin 4 Aralık Cuma günü İstanbul Boğazı'ndan geçişi sırısında bir askerin sırtında füze taşıdığı görüldü. 

Rus savaş gemisi Caesar Kunikov'un İstanbul Boğazı'ndan geçişi sırasında gemideki bir asker karadan havaya atılan bir füzeyi boğaz geçisi boyunca omzunda atış pozisyonunda taşıdı. 

SAM TİPİ FÜZE

Rus askerinin omuzunda görülen füze SAM (Surface to Air Missile - Karadan Havaya Füze) olarak adlandırılan Strela-2 tipi bir silah. Strela-2, NATO rapor ismi adıyla SA-7 Grail, GRAU-Index 9K32 bir IR güdümlü Rus yapımı silah.

Omuzdan atılarak, alçak irtifadaki uçak veya helikoptere atılarak kullanılıyor.Bu silah birçok Rus sistemin üstüne monte edilmiş durumda. Bu sınıfta ayrıca Igla-1(SA-16) ve Stinger bulunmaktadır.

Haberin Devamı

 

Türkiye Rusya'nın bir SU-24 askeri uçağını sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle Suriye sınırında düşürmüş, uçakların pilotlarından birisi öldürülmüş birisi yapılan operasyonla kurtarılmıştı.

NATO GEMİLERİ BOĞAZ'A DEMİRLEDİ

Haberin Devamı

NATO gemileri İstanbul boğazına demirledi. F-334 NRP Francisco de Almeida, F-105 ESPS Blaz de Lezo ve FFG-338 HMCS Winnipeg'den oluşan NATO Deniz Grubu gemileri Sarayburnu açıklarında demirledi. Gemilerde nöbet tutan askerler dikkat çekti. Sinan BİLGİLİ -İSTANBUL DHA

 

 



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!