İsrail ile 17 askeri proje

Güncelleme Tarihi:

İsrail ile 17  askeri proje
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2005 02:07

CASUS uçak ve M60 tanklarının modernizasyonu ihalelerini verdiği İsrail ile şimdi de ikinci F4 uçağı modernizasyonu paketinin de aralarında yer aldığı 17 ortak askeri projeyi gündemine aldı. Başbakan Tayyip Erdoğan ile birlikte İsrail’e gelen Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, 48 uçaklık ikinci F4 modernizasyonu da dahil olmak üzere İsrail ile gerçekleştirilecek bu 17 ortak askeri projenin görüşmeleri için iki gün daha bu ülkede kalarak görüşmelerde bulunacak. Gönül’ün verdiği bilgiye göre, İsrail ile üzerinde çalışılan bu ortak projelerle ilgili olarak Türkiye’nin halen İsrail’de iki bürosunda toplam 28 kişilik teknik ekibi çalışma yürütüyor.

İlişkilerdeki hasarı düzeltir

ABD’de yayımlanan etkin gazetelerden New York Times, Başbakan Erdoğan’ın, Müslüman bir ülke liderinin ender yaptığı bir şeyi gerçekleştirerek İsrail’i ziyaret ettiğini yazdı. Gazete, iki ülke arasındaki ilişkilerin, geçen yıl Erdoğan’ın İsrail’i Filistinliler’e karşı şiddet politikası uygulamakla suçlaması üzerine gerginleştiğini hatırlatarak, bu ziyaretin ilişkilerin gördüğü hasarı düzelteceğini belirtti.

Türkiye kökenliler siyasete atılsın

BAŞBAKAN
Tayyip Erdoğan, önceki akşam Kudüs’te görüştüğü Türkiye kökenli Musevilere, siyasete atılıp İsrail Meclisi’ne girmeleri tavsiyesinde bulundu. Sayıları 100 bini bulan Türkiye kökenli Musevileri bir araya getiren İsrail’deki Türkiyeliler Birliği’nin yöneticileri, İsrail’de Türkiye’nin lobisi gibi çalıştıklarını söylediler. Erdoğan, ‘Bakıyorum da bir milletvekiliniz bile yok’ dediği birlik yöneticilerine, siyasete atılıp mutlaka İsrail Meclisi’ne hiç olmazsa bir üye sokmaları tavsiyesinde bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!