İskoçlar çetesi de ‘kafes’lendi

Güncelleme Tarihi:

İskoçlar çetesi de ‘kafes’lendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2023 07:00

Uyuşturucu ticareti yapan İskoçlar çetesi, İstanbul merkezli 3 ilde düzenlenen ‘Kafes-17’ operasyonuyla çökertildi. Adreslerinde yüklü miktarda uyuşturucu ele geçen çete üyelerinin 250 milyon TL değerindeki mal varlıklarına da el koyuldu.

Haberin Devamı

İSTANBUL İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, “İskoçlar çetesi” olarak bilinen çetenin faaliyetlerinin deşifre edilmesi için bir süre teknik ve fiziki takip çalışması yürüttü. Yapılan araştırmada, uyuşturucu madde imal ve ticareti yapan çetenin 38 üyesi tespit edildi. Çete üyelerinin adreslerinin de belirlenmesiyle İstanbul merkezli Tekirdağ ve Gaziantep’teki adreslerine eşzamanlı baskın düzenlendi.

38 KİŞİ YAKALANDI

‘Kafes-17’ adı verilen operasyonda, çete elebaşının da arasında bulunduğu 38 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Aramalarda 23 kg kokain, 95 kg eroin, 165 kg skunk,15 kg metamfetamin, 10 bin 500 sentetik uyuşturucu hap, tabancalar, büyük miktarda altın, TL ve döviz ele geçirildi. Çetenin yaklaşık 200-250 milyon TL değerindeki tüm mal varlığına da el koyuldu. Çete üyesi 8 kişi jandarmadaki ifadelerinin ardından çıkarıldıkları adliyede tutuklanırken, geri kalan 30 kişinin sorgularının sürdüğü belirtildi.

Haberin Devamı

YERLİKAYA DUYURDU

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki organize suç örgütlerine, zehir tacirlerine, halkımızın huzurunu bozanlara hayatı dar edeceğiz, nefeslerini keseceğiz. Operasyonları düzenleyen kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Aziz milletimizin duaları sizlerle. Hangi büyüklükte olursa olsun, organize suç örgütlerini çökertip adalete teslim edeceğiz” dedi.

İskoçlar çetesi de ‘kafes’lendi
İstanbul, Tekirdağ ve Gaziantep’te eşzamanlı operasyon düzenlendi.

NEDEN BU ADI SEÇTİLER

İSKOÇLAR çetesinin elebaşı ve kardeşi doğup büyüdükleri mahallede sarışın olmaları nedeniyle mahalleli tarafından İskoçlara benzetiliyorlardı. Kardeşler çete faaliyetlerine başladıktan sonra da kurdukları çetenin adı “İskoçlar çetesi” olarak anılmaya başlandı ve bu isimle tanındı.

 

BAKMADAN GEÇME!