Huzur davası yerinde sayıyor

Güncelleme Tarihi:

Huzur davası yerinde sayıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2014 01:08

YARGITAY, Zeytinburnu’nda 2007’de çöken ve 3 kişiye mezar olan Huzur Apartmanı’yla ilgili davada binayı yapan müteahhit Ali Aktaş ve mühendis Zülfikar Aktaş’a verilen hapis cezalarını bozdu.

Haberin Devamı

Bina 1999 depreminde ağır hasar alınca ilçe belediyesince mühürlendi. Ancak Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü, binayı hasarsız saydı. Güçlendirme uyarısına rağmen çatıya beton atılıp kömürlük yapıldı. Bina ağırlıktan çöktü.
MALZEMELER İSKELEDEN
Aktaşlar’a taksirle ölümüne neden olmaktan dava açıldı. Bakırköy 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada mühendis, “Binayla 20 yıl ilgim olmadı” diye ifade verirken, Ali Aktaş temeldeki midye kabukları için “Kalfa malzemeleri söyledi, iskeleden aldım” dedi. Mahkeme, 2011’de Ali Aktaş’a 5 yıl, Zülfikar Aktaş’a ise 3 yıl 4 ay hapis verdi. Ancak Ali Aktaş 5 ay sonra öldü. Yargıtay 12’nci Ceza Dairesi ise 20 Şubat’ta binanın depremde güçlendirme yapılmadığı için çöktüğü kararını verdi. Zülfikar Aktaş ile bina arasındaki illiyet bağının da kesildiği belirtilerek, sanığa bir suç yüklenemeyeceği açıklandı. Yeniden açılan dosyada duruşma 9 Şubat’a ertelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!