Her tarlası olan devlet mi kuracak

Güncelleme Tarihi:

Her tarlası olan devlet mi kuracak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2006 00:00

Başbakan Erdoğan dün AKP Grubu’nda Patrikhane ile ilgili sorular üzerine, "Birileri arazi, arsa aldı diye devlet mi olacak?" dedi. Erdoğan, ’Ekümenik’ tartışmaları için de, "Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’a geldiğinde ekümeniği serbest bıraktı, kendine güveni vardı. Bizim de var" diye konuştu.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, "Patrikhane’nin Vatikan benzeri bir devlete dönüşeceği" iddialarına, "Her tarlası olan devlet mi kuracak, çocuk oyuncağı mı bu" diye tepki gösterdi. AKP’nin, dün Erdoğan başkanlığındaki Meclis Grubu’nun basına kapalı bölümünde de Patrikhane ile ilgili endişeler dile getirildi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in vakıflar yasa tasarısıyla ilgili bilgi verdiği toplantıda, Ordu Milletvekili Hamit Taşçı, İstanbul’un Fener semtindeki Patrikhane’yi kastederek, "Surlar içerisinde yerler alınıyor, bunlar ileride bir sıkıntı olur mu?" diye sordu. Erdoğan da şu yanıtı verdi: "Birileri surlar içinde arsa, arazi, yer aldı diye devlet mi olacak? Böyle saçmalık olur mu? Bu işler bu kadar kolay, basit, ucuz, hafif mi? Siz bunu çocuk oyuncağı mı sanıyorsunuz?"

AÇ TAVUK GİBİLER

Erdoğan
, grubun basına açık bölümünde de bunu söyleyenlerin Patrikhane’nin semtini bilmediklerini savunarak, şöyle dedi: "Ama bizim Mehmet Ali Şahin bilir, oranın belediye başkanlığını yaptı. Biz orada yaşadık hayatımız oralarda geçti. Bunlar birileriyle karıştırıyor. Böyle zan altına sokmaya hakkınız var mı? Aç tavuk kendisini darı ambarında sanır, bunlar kendilerini ambarda sanıyor."

FATİH SULTAN ÖRNEĞİ

Erdoğan,
azınlık vakıfları yasasıyla çok sayıda mülkün sorun yaratacağı iddiaları için de mülk edinme hakkının, Ecevit hükümetince çıkarılan 4771 sayılı Yasayla tanındığını ve o dönem azınlık vakıflarının 364 gayrimenkulü üzerlerine tescil ettirdiklerini söyledi. Erdoğan, yine AKP milletvekillerinin kaygılarını dile getirdiği ’Ekümenik’ tartışmaları için şunları söyledi: "Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’a geldiğinde ekümenikliği serbest bırakmıştır. Çünkü, kendine güveni, özgüveni vardı. Bizim de kendimize güvenimiz, özgüvenimiz var."

SIRAYLA YANITLADILAR

Erdoğan’
ın konuşmasının ardından AKP’li bakanlar, teker teker milletvekillerinin eleştirilerini yanıtladılar. Azınlık vakıflarıyla ilgili ’mütekabiliyet’ tartışmalarında Şahin, milletvekillerine yanında getirdiği Yunanistan hukukundaki düzenlemeyi gösterdi ve aynı düzenlemenin orada da olduğunu söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!