Haramı çok olanın korkusu çok olur

Güncelleme Tarihi:

Haramı çok olanın korkusu çok olur
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2015 01:26

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na gıda laboratuvarı kurulmasını, “Osmanlı Sarayı’ndaki ‘Çeşnicibaşını’ çağdaş kurumsal hale getirmiş, haramı çok olanlarda korku çok olur” diye değerlendirdi.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in, Süleyman Şah Operasyonu sürecinde görevinden çekilmesinde fayda olduğunu söyleyen Bahçeli, önceki gün Meclis’teki makam odasında parlamento muhabirlerinin sorularını özetle şöyle yanıtladı:

İNANÇLIDA TEREDDÜT OLMAZ

(Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda
gıda laboratuvarı kurulması) İnançlı insanlarda tereddüt olmaz. Kim zehirleyecek onu? Eski Osmanlı Sarayları’nda da vardı böyle şeyler. Çeşnicibaşı şimdi çağdaş kurumsal hale getirilmiş. Haramı çok olanlarda korku çok olur.

ÇEKİLMESİNDE FAYDA VARDI

(Genelkurmay Başkanı’nın Şah Fırat Operasyonu’na ilişkin yanıtı) Söylediklerimiz bizim takdirimizdir, Genelkurmay Başkanı’nın söyledikleri de kendilerinin takdiridir. Saygılı olmak lazım.
(Siyasi irade görev verdiğinde ‘Bunu yapmıyorum’ diyebilir mi?) Yapamaz, yapmaya kalkarsa da istifa eder. Geçmişte örnekleri var. Bana göre çekilmesinde fayda vardı. 37 km’den bir nakil işleminin, Türk tarihinde altın sayfalar yazmış bir silahlı kuvvetler için olağanüstü başarı gibi takdim edilmesi, ne maksatla yapıldığının işaretidir. Ya bunu cevaplandıracak ya çekilecekti.

PAKET GERİ ÇEKİLMELİ

(İç Güvenlik Paketi’nde hükümetin tutumu) Seçim öncesi ve Türkiye’nin bu kadar önemli bir süreci yaşadığı bir ortamda, bunun çekilmesinde ve yeniden Komisyona iadesinde yarar var. Orada daha geniş kapsamlı bir tartışmayla STK ve üniversitelerin de görüşü alınarak bir çalışma yapılması sağlıklı olur.

TERTEMİZ TÜRK BÜROKRASİSİ

(Dövizdeki yükseliş) İktidarın, Merkez Bankası’na (MB) bu kadar saldırgan olmaması lazım. Erdoğan’ın faiz hakkında bir kanaati vardır, fakat Merkez Bankası ile ilişkiler açısından bildiği bir şey olmadığı kanaatindeyim. Acaba o eğitimi aldı mı? O da belli değil.
(Cumhurbaşkanı’nın Merkez Bankası Başkanı ile ilgili ‘vatan hainliği’ sözleri) Vatan hainleriyle dost olunca birilerini hain ilan etmesi lazım. O insanın şahsına bakınca, hiçbir yerinde bir hainlik göremezsiniz. Tertemiz bir Türk bürokrasisi. Bilgili, dürüst bir insan. Bunun neresi hain olacak?

O BAVULU KİM VERDİYSE

(Mehmet Baransu’nun tutuklanması) Başından beri böyle oluyor zaten, çıkıyorlar geri giriyorlar. O bavulu kim verdiyse, onunla beraber almaları lazım. Ne vardı o bavulun içinde, onu bilen de yok. 25 Emniyet mensubunu alıyorlar, 1 gün sonra 12’si serbest oluyor. Bugünkü iktidarın bir de muhasebe kayıtları tutması lazım. Kaç kişi tutuklandı, kaçı bırakıldı, bunları bilen de yok.

ANKETLERE GÜVENMEM

(Anketlerde MHP ve oy tahmini) Benim anketlere güvenim yok. (Espriyle) Yüzde 50 de dese benim yüzümde değişiklik olmaz. İktidar olmaya yeter rakam neyse biz onu hedefliyoruz.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!