Gökhan Keptiğ'in ölümüne neden olan Zafer Kadife'ye iyi hal indirimi

Güncelleme Tarihi:

Gökhan Keptiğin ölümüne neden olan Zafer Kadifeye iyi hal indirimi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2016 08:37

FERİKÖY’de 1.16 promil alkollü olarak direksiyonuna geçtiği otomobiliyle çarptığı motosikletli Gökhan Keptiğ’in ölümüne neden olmakla suçlanan Zafer Kadife, iyi hal indirimi uygulanarak 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

TUTUKSUZ YARGILANDI 

Beyoğlu’nda bar işleten fotoğrafçı ve yazar Gökhan Keptiğ, 15 Eylül 2014’te, Beşiktaş’ın Olimpiyat Stadı’ndaki maçından Feriköy’deki evine dönüyordu. Evine 500 metre kala, Feriköy Mezarlığı’nın yanındaki sokakta Zafer Kadife’nin otomobiliyle çarpıştı. Otomobil 7 metre fren izine rağmen duramayarak elektrik direğine çarptı. Gökhan’ın Triumph marka motosikleti ise ikiye bölünerek 70 metre ileri fırladı. Kaza gecesi 1.16 promil alkollü olduğu tespit edilen Zafer Kadife’yi, nöbetçi mahkeme serbest bıraktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Zafer Kadife’ye taksirle ölüme neden olmak suçundan İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açtı.

Gökhan Keptiğin ölümüne neden olan Zafer Kadifeye iyi hal indirimi
''İKİ BİRA İÇMİŞTİM''

Haberin Devamı

Davanın karar duruşması dün görüldü. Söz alan Zafer Kadife, bugüne kadar ölenin ailesine saygısı nedeniyle sustuğunu belirterek şunları söyledi:
“Beni basın suçlu ilan etti. Alkolik dediler, esrarkeş dediler. Ailem ve çevrem de öyle dedi. Ben o gece iki bira içtiğimi polislere de söyledim. O kadar biranın beni sarhoş ettiğine inanmıyorum. Kazanın nedeni de benim alkol almam değil, motosikletin benim şeridime geçmesiydi. Suçlamaları kabul etmiyorum.”

Gökhan Keptiğin ölümüne neden olan Zafer Kadifeye iyi hal indirimi

İYİ HAL İNDİRİMLİ CEZA

Mahkeme Zafer Kadife’ye taksirle ölüme neden olmak suçundan 3 yıl hapis cezası verdi. Zafer Kadife’nin cezası kaza sırasında alkollü olması nedeniyle 1 yıl arttırıldı. Ancak mahkeme iyi hal indirimi uygulayarak Zafer kadife’nin cezasını 3 yıl 4 aya indirdi. Mahkeme Zafer Kadife’ye ayrıca yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol kararı getirdi.

Gökhan Keptiğ’in ailesinin avukatları cezayı az buldukları için, Zafer Kadife’nin avukatları ise fazla buldukları için itiraz edeceklerini söyledi.

''Elinden geleni yapmamış''

Gökhan Keptiğ’in ağabeyi Ayhan Keptiğ kararla ilgili şunları söyledi:
“Bütün deliller sanığın alkollü ve hızlı olduğunu gösteriyor. Ancak son ana kadar alkolün etkisi yok iddiasında. Elinden geleni de yaptığını iddia ediyor ama biz MOBESE görüntülerinde elinden geleni yapmadığını gördük. Kardeşim görüntülere göre yavaşça yokuştan çıkıyor, sanık ise hızla aşağı iniyor. Biz bunları gördük. Aldığı ceza bizim için çok az. Bu suçun karşılığının bu olmaması gerekirdi.”

Haberin Devamı

''O zaman alkol kontrolünü kaldırın''

Kardeşi Suat Ayöz’ü trafik kazasında kaybettikten sonra Suat Ayöz Trafik Mağdurları Derneği’ni kuran Yeşim Ayöz davayla ilgili şunları söyledi:
“Sürücü 1.16 promil alkollü. Madem az ceza verilecek o zaman neden sokakta alkol kontrolü yapılıyor. Yargıda bir etkisi olmayacaksa, bunun cezası olmayacaksa alkol kontrolü de yapmasınlar? Bu kişi en azından 4-5 yıl içeride yatacak olsa, bundan sonra diğerleri de bunu yapmayacaktı. İyi hal indirimi nedir? Neye göre iyi hal indirimi veriliyor. Gencecik bir adam gitti. “

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!