Galatasaray'da Canaydın zaferi

Güncelleme Tarihi:

Galatasarayda Canaydın zaferi
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2006 13:31

Galatasaray'da 3. kez başkanlığa seçilen Özhan Canaydın, müthiş seçim stratejileri izleyerek girdiği kongrelerden zaferle ayrılmasını bildi.

Uzun yıllar yöneticilik yapan Özhan Canaydın, ilk olarak 2002 seçimlerinde başkan adayı oldu. Bu dönemde taraftarlara yönelik mesajlar veren Canaydın, 10 yılda 7 şampiyonluk kazanma hedefini ortaya koydu. Dünya çapında 3 yıldız transfer etme sözü veren Canaydın, en büyük kozunu da “Taraftarın gönlündeki teknik adamı (Fatih Terim) takımın başına getireceğim” diyerek oynadı.

Canaydın ayrıca, bu seçimde başkan adayı olan Alp Yalman'ı listesine dahil ederek, önemli bir desteği de arkasına almış oldu.

Sonuçta ilk seçiminden zaferle ayrılan Özhan Canaydın, 2 yıl boyunca Galatasaray'da tartışmalı bir dönem geçirdi. Fatih Terim, başarısız bir dönemin ardından takımdan kendi ifadesi ile “Teknik direktör olarak Galatasaray'a dönmemek” üzere ayrıldı.

Canaydın, 6-0'lık Fenerbahçe mağlubiyetinin yaşandığı karşılaşmada, rakip takımın golünü alkışladığı gerekçesiyle taraftarlardan büyük tepki gördü.

İKİNCİ SEÇİMDE GÜRSOY

Özhan Canaydın, 2004 seçimlerde ise geçmişte oldukça başarılı bir yöneticilik dönemi geçiren Ergün Gürsoy'u listesine aldı.

Futbol Şubesi'ni Gürsoy'a teslim edeceğini belirterek düş kırıklığı yaşayan taraftarların yeniden sempatisini kazanan Canaydın, başkan adayı olan Turgay Kıran'ı da listesine alarak iyi bir strateji izledi.

Bu seçimden de başarılı çıkan Canaydın, ancak yine umduğunu bulamadı. 2005-2006 sezonunun ilk maçından itibaren taraftarların büyük tepki gösterdiği Özhan Canaydın yönetiminde, Ergün Gürsoy da taraftarlarla zıtlaştı. Gürsoy, iki yıl sonunda aktif yöneticiliği bıraktığını açıkladı.

Bu dönemin ilk sezonunda takımın başına teknik direktör olarak getirilen ve futbolculuk döneminde taraftarlar tarafından “İdol” olarak benimsenen Gheorghe Hagi de başarısız bir şekilde takımdan ayrıldı.

BU KEZ POLAT VE HAZNEDAROĞLU

Canaydın, 2006 seçimlerinde de listesini güçlü tutarak 3. kez başkanlık seçimini kazanmayı başardı.

Galatasaray'a bağış kampanyası düzenleyerek taraftarların desteğini kazanan, ancak “Galatasaray'a şu anda başkan olmayı düşünmüyorum” diyen Adnan Polat'ı ikna ederek listesine alan Özhan Canaydın, başkan adayı olup renk dahi çeken kulüp divan kurulu başkanı Semih Haznedaroğlu'nu da yönetimine aldı ve izlediği bu stratejiyle zafere ulaştı.
Canaydın, kongrede önemli ve adı konulmamış bir grup olan “Su sporları eski sporcuları”nın oyları için de bu sporu geçmişte yapan ve çok sevilen Vedat İrdelp'in yanı sıra, camia tarafından sevilen eski yönetici Celal Gürcan'ı da kadrosuna dahil ederek, rakibi Yiğit Şardan önünde önemli bir avantaj elde etti.

Özellikle taraftarları tarafından “Fazla centilmen” olmakla eleştirilen Özhan Canaydın, son seçimde “Bu kez yumruğumu masaya vuracağım, sesimi yükselteceğim” mesajlarıyla yeni bir dönemin başlayacağı sinyallerini de verdi.

Galatasaray Kulübü'nün 4 yılda yapılan 3 Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda, bütün rakiplerini geçen Özhan Canaydın, müthiş stratejileriyle 3. kez başkan seçilmeyi de başarmış oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!