Fırtına, deniz ulaşımını aksattı

Güncelleme Tarihi:

Fırtına, deniz ulaşımını aksattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2008 13:49

ÇANAKKALE'de ve Kuzey Ege Denizi'nde etkili olan şiddetli poyraz, deniz ulaşımını aksattı. Kabatepe- Gökçeada seferi fırtına nedeniyle 14 saat gecikmeli yapıldı.

Çanakkale ve yöresinde dün akşamdan etkili olmaya başlayan, sulu karla birlikte gelen yağış ve fırtına deniz ile kara ulaşımını olumsuz etkiledi. Eceabat Kabatepe iskelesinden, Gökçeada'ya dün saat 19.00'da yapılması gereken tarifeli feribot seferi 14 saat sonra gerçekleştirildi. Kabatepe-Gökçeada arasında yolcu ve araç taşıyan ‘Gökçeada-1' feribotu, Gökçeada Kuzu Limanı yerine, fırtına nedeniyle adanın batısındaki Uğurlu Limanı'na yanaşmak zorunda kaldı.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri boğazda 70, Kuzey Ege Denizi'nde zaman zaman 90 kilometre hızla esen poyrazın, bugün de etkili şekilde süreceğini bildirdi. Kar ve yağmur dün gece boyunca kent merkezi ve Gelibolu, Yenice, Çan, Bayramiç ilçelerinde etkili oldu. Fırtına nedeniyle Çanakkale-Kilitbahir ve Çardak-Gelibolu mini feribot seferleri aralıklarla sürdürülürken, boğazda GESTAŞ’a ait araba vapurlarının seferleri normal olarak devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!