Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ tutuklandı
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 06, 2012 00:00

İnternet Andıcı Soruşturması kapsamında Cumhuriyet tarihinde ilk kez eski bir genelkurmay başkanı olarak sivil bir savcının makamında ifade veren İlker Başbuğ, "Terör örgütü yöneticisi olmak ve darbeye teşebbüs" suçlarını işlediği iddiasıyla sevk edildiği mahkemede tutuklandı.

Haberin Devamı

İnternet Andıcı davasına bakan İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, sanık savunmalarında ve belgelerde adı geçen eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulunarak gereğinin yapılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazı yazılmasını kararlaştırmıştı. Mahkemenin, 30 Aralık 2011’de aldığı karar doğrultusunda Başbuğ ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca "internet andıcı" iddialarına ilişkin olarak soruşturma başlatılmıştı.

BAŞBUĞ'UN AVUKATI İLKAY SEZER AÇIKLAMADA BULUNDU / WEB TV

İLKER BAŞBUĞ'DAN ADLİYE ÇIKIŞINDA AÇIKLAMA / WEB TV

BAÅžBUÄž TUTUKLANDI /WEB TV

BAŞBUĞ BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ / WEB TV

"ŞÜPHELİ" SIFATIYLA İFADE VERDİ

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Başbuğ’a gönderilen tebligatta, dün ‘şüpheli' sıfatıyla ifade vermesi için Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne çağrılmıştı. İnternet Andıcı davasında sanıklar, davaya konu olan sitelerin İlker Başbuğ’un bilgisi dahilinde faaliyet yürüttüğü yönünde ifade vermişti.

Haberin Devamı

ÜÇ ARAÇLA GELDİ, GAZETECİLERİN SORULARINI YANITSIZ BIRAKTI

Eski Genelkurmay BaÅŸkanı Emekli Orgeneral Ä°lker BaÅŸbuÄŸ, dün saat 13.30’da BeÅŸiktaş’taki Ä°stanbul Adliyesi’ne üç araçla birlikte geldi. GiriÅŸte gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan BaÅŸbuğ’a avukat Ä°lkay Sezer eÅŸlik etti. BaÅŸbuğ’un geliÅŸi için adliyede geniÅŸ güvenlik önlemi alındı. Hem polis hem asker adliye bahçesine konuÅŸlandırıldı. Merkez Komutanlığı yetkilileri de BaÅŸbuğ’u adliye kapısında karşıladı. Â

7 SAAT "ŞÜPHELİ" SIFATIYLA İFADE VERDİ

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Cihan Kansız’a ‘internet andıcı’ soruşturması kapsamında yaklaşık 7 saat ‘şüpheli’ sıfatıyla ifade verdi.

"HÜKÜMETE YIKMAYA TEŞEBBÜS" VE "ÖRGÜT YÖNETİCİLİĞİ" SUÇLAMASI

Başbuğ’un sorgusu 20.00 sıralarında tamamlandı. Başbuğ, “Silahlı terör örgütü yöneticisi olmak ve cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçlarından tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Haberin Devamı

MAHKEME SORGUSU 1.5 SAAT SÜRDÜ

Başbuğ, savcılık sorgusunun ardından İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi nöbetçi hakimi karşısına çıktı. Başbuğ’un mahkemedeki sorgusu 23.00’te başladı. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Vedat Dalda, Başbuğ’un duruşma salonunda ifadesini aldı.

Yaklaşık 1.5 saat ifade veren eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ “Örgüt yöneticisi olmak ve darbeye teşebbüsö suçlamasıyla tutuklandı.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Ardından, sivil bir araca bindirilen Başbuğ, sağlık kontrolü için, polis ekipleri, basın araçları ve bir ambulansın da yer aldığı konvoy eşliğinde Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

 

Haberin Devamı

 BAŞBUĞ İFADE VERMEK İÇİN ADLİYEYE BÖYLE GELDİ / WEB TV

SAVCI ADLÄ°YEDEN AYRILDI / WEB TV

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!