Erdoğan'dan Patriot açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Erdoğandan Patriot açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2012 12:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Suriye sınırına Patriot yerleştirilmesi için henüz kendilerine bir talep gelmediğini açıklayan NATO'ya cevap verdi.

Haberin Devamı

Pakistan'a hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyen Başbakan Erdoğan, "Suriye'den füze tehlikesine karşı Türkiye'nin NATO'dan bir Patriot talebi olacak mı?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Bu konuyla ilgili de değerlendirmeleri  arkadaşlarımız büyük ölçüde bitirdiler. NATO'ya gerekli cevap verilecek. Talepse talep, bütün bunlar yapılacak. Ona göre adımı atacağız. Çünkü orada tehdit  altında olan bölge Türkiye'nin toprakları olduğu kadar NATO'nun da  topraklarıdır.”

DAVUTOĞLU, "SON AŞAMADAYIZ" DEMİŞTİ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu dün konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Suriye sınırına yerleştirilmesi öngörülen Patriot füzeleriyle ilgili gerekli temasların sürdüğünü ve müracaatta "son aşamaya gelindiğini" söylemişti.

Haberin Devamı

Davutoğlu, "Muhtemel  gelişmeler ve bütün ihtimaliyat planlamaları da göz önüne alınarak müzakereler son aşamasına gelmiştir. En kısa zamanda bu müracaat, yani resmi bir şekilde  süreç müracaat anlamında sonlandırılacak" diye konuşmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!