ErdoÄŸan'a 42 metre derinde sürpriz doÄŸum günü

Güncelleme Tarihi:

Erdoğana 42 metre derinde sürpriz doğum günü
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 26, 2011 12:29

Babakan Erdoğan, 57.'nci yaşına yerin 42 metre altında girdi.

Haberin Devamı

İŞTE  O DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASINDAN FOTOĞRAFLAR

 

ERDOÄžAN'A SÃœRPRÄ°Z DOÄžUM GÃœNÃœ / WEB TVÂ

Erdoğan, Boğaz’ın 42 metre derininde Marmaray Tüneli’nde incelemelerde bulunurken bir sürprizle karşılaştı. Marmaray çalışanları, Erdoğan’a sürpriz bir doğumgünü pastası getirdi. 57’inci yaşına giren Erdoğan’ın sürpriz karşısında oldukça şaşırdığı gözlendi. Erdoğan, işçilere ve Bakan Binali Yıldırım’a teşekkür etti. Bakan Yıldırım’da konuşmasında Erdoğan’ın yeni yaşını kutladı. Erdoğan, pastayı kestikten sonra işçilere ikram etti. Erdoğan’a doğum günü sürprizini Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım’ın hazırladığı öğrenildi.

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİ

Erdoğan, saat 11.45 sıralarında tünelin Sirkeci girişine geldi. Baretini takan Erdoğan, özel asansörle denizin 42 metre altına indi. Erdoğan’a Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım eşlik etti.

Erdoğan, işçiler ve mühendislerle tokalaşarak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Erdoğan, inşaat alanında bir süre yürüdükten sonra işçiler ve Japon mühendislerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra, işçilerin kullandığı raylı araca bindi. Erdoğan, raylı araçla Anadolu yakasına doğru hareket etti. Yolculuk sırasında Erdoğan’ın bilgilendirildiği görüldü. Erdoğan, Üsküdar’a yaklaşırken araçtan indi. Başbakan Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Bazı sıkıntılı süreçler yaşadık, engeller yaşadık. Önümüze çıkan engeller Marmaray projemizi ciddi miktarda engelledi fakat 29 Ekim 2013 tarihinde inşallah açılışımızı yapacağız" dedi.

Erdoğan, tüneldeki eski bir haritayı göstererek, "Görüyorsunuz bu proje yıllar önce de düşünülmüş. 151 yıl gecikmeyle şu anda bu noktadayız. 29 Ekim 2013 tarihinde, 153 yıl sonra bu projeyi gerçekleştirmiş olacağız" ifadesini kullandı

Erdoğan ve beraberindekiler indikleri noktadan Üsküdar’a kadar yürüyerek tüneli geçti. Erdoğan yine özel asansörle tünelden çıkarak diğer programına geçti.

Erdoğan: Marmaray 29 Ekim 2013'te açılacak

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!