Erdoğan’ın kızları 28 Şubat davasına müdahil oldu

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan’ın kızları 28 Şubat davasına müdahil oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2015 01:22

28 Şubat davasına bakan Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kızları Sümeyye Erdoğan ve Esra Albayrak’ın katılma taleplerini kabul etti, eski Başbakan Tansu Çiller’in ise “tanık” olarak mahkeme huzurunda dinlenmesine karar verdi.

Haberin Devamı

28 Şubat dönemine ilişkin, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak” suçundan 103 sanığın yargılandığı davanın 78. duruşmasında o dönemde Genelkurmay’da sivil memur olarak çalışan bazı tanıklar dinlendi.

Erdoğan’ın kızları 28 Şubat davasına müdahil oldu


Tanık Serhat Altay, 1990’da Hareket Başkanlığında teknik ressam olarak çalışmaya başladığını belirterek, “Batı Çalışma Grubu’nda (BÇG) görevli olduğumu savcılıktaki listeden öğrendim. İç Güvenlik Harekat Başkanlığında teknik ressam olduğum için çizimleri ben yaptım ve herhangi bir belge yazmadım” diye konuştu.

ÇİLLER HUZURDA DİNLENECEK

Bazı müşteki ve sanık avukatları, eski Başbakan Tansu Çiller ve Kadir Sarmusak’ın mahkeme huzurunda dinlenmelerini talep etti. Mahkeme, ara kararında, o dönem eğitim haklarının engellendiği ve mesleklerinden edildikleri gerekçesiyle davaya katılmak için başvuran Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızları Sümeyye Erdoğan ve Esra Albayrak’ın taleplerini kabul etti. Önceki duruşmada, tanık olarak dinlenmesine karar verilen ancak sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya katılmayan eski Başbakan Tansu Çiller’in huzurda dinlenmesine karar veren mahkeme, sanıklardan dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı’nın adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına hükmetti. Ayrıca mahkeme, aralarında Çetin Doğan ve Çevik Bir’in de bulunduğu bazı sanıkların yurtdışı çıkış yasağı ve adli kontrol tedbirinin kaldırılması talebini reddetti. Duruşma 4 gün peş peşe yapılacak.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!