Emo’cular: Yeni kaybedenler kulübü

Güncelleme Tarihi:

Emo’cular: Yeni kaybedenler kulübü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2009 00:00

Bağcılar’da evden kaçıp bir hafta sonra İzmir’de bulunan 13 yaşındaki Büşra E. ve 14 yaşındaki Cansu B. ‘Emo’cuydu.

Kendilerini “duygusal çocuklar” olarak tanımlayan Emo’cuların ortak noktası “duygusal punk” adı verilen müzik türünü dinlemeleri. Emo’nun İngilizce-Türkçe sözlükte karşılığı: “Kendine zarar veren metal dinleyen kişilik” ve “Emotion’dan gelen ve duygusal anlamda hüsran yaşayan, bitap düşen, histerik.”
Bu sosyal akım 1980’lerde ABD ve Japonya’da hızla yayıldı. Sayıları her geçen gün artan Emo Kids yani Emo fanları kendi aralarında oluşturdukları dili kullanıyor. Büşra E.’nin arkadaşlık sitesi facebook’ta kullandığı isim Büshra Yoq. Bu Emo’ca bir isim. Cansu B. ise sarı kabarık saçları mini eteği ve elbiseli fotoğrafını koyduğu profilinde kendi adını kullanıyor.

Emo’cular internetteki gruplarda bir araya geliyor. Hepsinin uymak zorunda olduğu yasalar var. Kendi aralarında oluşturdukları dili anlamak çok kolay değil. Bu nedenle Emo’caya çeviren sözlükler var.

Beyoğlu ve Kadıköy popüler

Saçlarını genellikle tek gözlerini kapatacak kadar öne yatırıyorlar. Arkada kalan kısımları ise jöleyle ya da spreyle kabartarak karıştırıyorlar. Amaçları ise yüzlerinin tamamını göstermemek. Yüzlerinin görünen kısımlarına ise piercing yaptırmak aralarında çok yaygın. İstanbul’da en çok İstiklal Caddesi’ndeki İş Bankası’nın önü ve Kadıköy’deki Rexx Sineması’nın önünde takılıyorlar. Cinsiyeti çok önemsemeyen Emo’cular, dama işaretli pantolon, gömlek giymeyi çok seviyor. Kıyafetlerinde kırmızı-siyah-mor en yaygın kullandıkları renkler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!