Emine Erdoğan'ın Afrika anıları kitap olacak

Güncelleme Tarihi:

Emine Erdoğanın Afrika anıları kitap olacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2021 07:00

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, yaptıkları Afrika seyahatlerini hatıra kitabına dönüştürmek için çalıştığını söyledi.

Haberin Devamı

Emine Erdoğan, '24 Ocak Dünya Afrika ve Afro-Kökenli Kültür Günü' dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde düzenlenen 'Otuz Sekiz Dilde Afrika Atasözleri Seçkisi 1' kitabının tanıtım programına katıldı. Türkiye-Afrika ilişkilerinin güçlendiğini anlatan Emine Erdoğan, “Afrika bize kapısı çalınacak bir akraba kadar yakındır. Afrika’yı bir bütün olarak seviyoruz ve ne mutlu ki aynı sevgiyi baktığımız her çehrede görüyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın neredeyse tüm Afrika seyahatlerine eşlik ettiğini belirten Emine Erdoğan, bu ziyaretleri yalnızca bir refakat görevi olarak görmediğini, her seyahatin kendisi için büyük bir heyecan vesilesi ve başlı başına bir keşif olduğunu anlattı. Tüm insanlığın aslında büyük bir aile olduğunu en çok bu yolculuklarda içselleştirdiğini belirten Emine Erdoğan şunları söyledi: “Hüzne boğulmuş kalplerin ve gözyaşının hiçbir tercümana ihtiyaç bırakmayan evrenselliğini gördüm. Çocuk, her yerde çocuktu. Bir annenin gözündeki endişe, dünyanın her yerinde aynıydı. Bizim kültür ve medeniyet kodlarımızda insanın insana emanet olduğu şuuru son derece yaygındır. Ben de hayatımda bu prensibi her zaman pratik etmeye çalıştım. Her bir seyahatin benim için ayrı bir hatırası var. Şu günlerde onları kayda geçirmeye çalışıyorum. Hatta evlere kapandığımız salgın günlerinde bu seyahatleri bir hatırata dönüştürme denemesi dahi yaptım. Belki önümüzdeki aylarda yayımlanır, sizlerle de paylaşma imkânı bulabilirim.”

Haberin Devamı

Emine Erdoğanın Afrika anıları kitap olacak

Emine Erdoğan, programın sonunda torunu Mahinur Albayrak'la fotoğraf çektirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!