Edirne'de taşkın uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Edirnede taşkın uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2007 15:53

EDİRNE’de hafta sonundan bu yana etkili olan yoğun yağmur nedeniyle nehirlerin debisi büyük oranda yükseldi. Yaşanan kuraklık nedeniyle debisi 72 metreküp/saniyeye kadar düşün düşen Meriç Nehri’nde yağışlar sonrası debi 329 metreküp/saniyeye kadar yükseldi ve yüzde 219’luk bir artış gösterdi. Edirne Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri yaşanabilecek taşkın tehlikesine karşı vatandaşları uyardı.

Haberin Devamı

Edirne’de etkili olan yoğun yağmur, kentte yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Aralıklarla devam eden yağış nedeniyle trafikte uzun araç konvoyları oluştu. Vatandaşlar yağmurdan saçak altlarına girerek korunmaya çalıştı. Hafta sonundan bu yana etkili olan yoğun yağmur yağışı nedeniyle Edirne kent merkezine son 5 gün içinde metrekareye 96 kilogram yağış düştüğü belirlendi.

NEHİRLERİN DEBİLERİ YAKSELDİ

Yaşanan kuraklık nedeniyle debisi 72 metreküp/saniyeye kadar düşen Meriç Nehri'nde yağışlar sonrası oran bugün itibariyle yüzde 219’luk bir artış gösterdi ve 329 metreküp/saniyeye kadar yükseldi. Tunca Nehri’nde ise bu oran 5.9 metreküp/saniyeden 10.8 metreküp/saniyeye yükselerek yüzde 100’lük bir artış gösterdi. Yoğun yağmur yağışı nedeniyle Meriç ve Tunca nehirlerinde büyük oranda su artışı olduğunu belirten DSİ 11’nci Bölge Müdürü Numan Gündüz, “Yağışlar nedeniyle büyük oranda rahatladık. Çiftçiler rahatlıkla nehirleri kullanarak tarlalarını sulayabilirler. Barajlarımızda ise herhangi bir su sorunumuz yok” dedi

Haberin Devamı

TAŞKIN TEHLİKESİ

Edirne Meteoroloji Müdürlüğü yetkileri ise vatandaşları taşkın riskine karşı uyararak Bulgaristan ve Romanya üzerinde etkili olan yağışlar nedeniyle Edirne ve çevresindeki Arda, Meriç ve Tunca nehirlerinde oluşabilecek muhtemel taşkınlara karşı vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!