ECZANE ÇALIŞMA SAATLERİ 2024 || Eczaneler kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? Eczaneler hafta sonu açık mı, kaça kadar açık?

Güncelleme Tarihi:

ECZANE ÇALIŞMA SAATLERİ 2024 || Eczaneler kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor Eczaneler hafta sonu açık mı, kaça kadar açık
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2024 23:02

Eczane çalışma saatleri hafta içi ve hafta sonu ilaç, kişisel bakım gibi ihtiyaçlarını karşılamak isteyen vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Hayati öneme sahip olan eczaneler, Milli ve Dini Bayramlar boyunca Nöbetçi eczane sistemiyle çalışıyor. Peki, Eczaneler kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? Eczaneler hafta sonu açık mı, kaça kadar açık? İşte eczane çalışma saatleri 2024

Haberin Devamı

Çalışma saatleri en çok merak edilen kurumlar arasında eczaneler üst sıralarda yer alıyor. Eczane çalışma saatleri, çeşitli sebeplerle ilaç satın almak zorunda olan vatandaşların internet üzerinden yanıt aradığı konu oldu. Eczanelerin saat kaçta kapandığı ve kaçta açıldığı bilgisine de erişmek isteyen vatandaşlar, konuyla ilgili resmi bir açıklama olup olmadığını öğrenmek için arama motorları üzerinden bilgi edinmek istiyor. İşte, eczane çalışma saatleri ve saat kaçta kapanır ve kaçta açılır sorusunun cevabı ve 2024 Eczane çalışma saatleri

ECZANE ÇALIŞMA SAATLERİ 2024

Eczaneler sabah 09.00’da açılıyor ve mesaiye başlıyor. Eczanelerin açılış saatleri bazen ilden ile değişiklik göstermektedir. Nöbetçi eczaneler hariç eczanelerin kapanış saati 19.00’dur.

Haberin Devamı

ECZANELER ÖĞLE ARASI ÇALIŞIYOR MU?

Eczanelerin öğle yemeği molaları bulunmamakta ve öğle arası saatlerinde de hizmet etmeye devam etmektedir.

ECZANELER BAYRAMLARDA AÇIK MI?

Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı gibi dini bayramlarda ve ayrıca 1 Ocak, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 23 Nisan, 29 Ekim, 30 Ağustos, 15 Temmuz gibi resmi tatil günlerinde de nöbetçi eczaneler dışında bütün eczaneler kapalıdır.

ECZANELER HAFTA SONU AÇIK MI?

Son alınan karara göre, sadece Cumartesi günü açıktır. Pazar günü nöbetçi eczaneler dışında bütün eczaneler kapalıdır.

Nöbetçi eczane listeleri, il sağlık müdürlüğü tarafından bölge eczacı odalarına, Türk Eczacıları Birliğine, İl Emniyet Müdürlüklerine, garnizon komutanlıklarına, danışma servislerine, yataklı tedavi kurumlarına, mahalli veya ulusal gazetelere ve ilgili olabilecek diğer kurumlara gönderilir. Ayrıca nöbetçi eczanelerin isim ve adreslerini gösteren listeler il sağlık müdürlüğünün internet sitesinde ilân edilir.

Gece nöbet tutacak eczanelerin gece boyunca kapılarının açık olması zorunlu değildir. Ancak eczane sahip ve mesul müdürünün veya ikinci eczacının, başvuru hâlinde gereken hizmeti yerine getirmesi zorunludur.

BAKMADAN GEÇME!