Dracula 2000

Güncelleme Tarihi:

Dracula 2000
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2001 00:00



İhsan YILMAZ, Nilgün KIDIR ÖZPEYNİRCİ
Haberin Devamı

21.yüzyılın Dracula'sı

Korku filmlerinin tartışılmaz dehası Wes Craven imzasını taşıyan Dracula 2000'de, efsane bu kez günümüzde hayat buluyor.

Dracula efsanesini günümüze taşıyan filmde olaylar, hırsızların paha biçilmez sanat eserlerini çalmayı umdukları yüksek güvenlik önlemleriyle korunan bir antikacı dükkanına girmesiyle başlıyor. Hırsızlar dükkánda 100 yıldır kilit altında tutulan tabutu gün ışığına çıkarınca korkunç sır da ortaya çıkmış oluyor. Dracula neredeyse bir asır süren esaretten kurtulup kendini 21. yüzyılın baştan çıkarıcı dünyasında buluyor.

Wes Craven'ın sunduğu Dracula 2000'in yönetmenliğini Patrick Lussier yapıyor. Filmde Christopher Plummer, Jonny Lee Miller, Justine Waddell, Gerard Butler, Omar Epps, Jennifer Esposito, Danny Masterson, Sean Patrick Thomas, Jeri Ryan ve Colleen Ann Fitzpatrick rol alıyorlar.

Dracula 2000, vampirliğin tüyler ürperten efsanevi hikayesini güncelleştiriyor. Senaryo yazarı Joel Soisson, Dracula'nın geçmişiyle ilgili birçok mistik olayı ve bugüne kadar Dracula'yla ilgili yazılıp, çizilmiş herşeyi bir yana bırakarak, onun hikayesiyle ilgili daha güncel ve irrite edici sorular soruyor.

Dracula 2000'in yönetmeni Patrick Lussier, Wes Craven'ın yapımcı olmasından sonra yönetmenliğe gelmiş. Senaryoda, insanların zamandan bağımsız arzularının Dracula'nın devam eden ruhuyla açığa çıkmasından çok etkilenmiş. Lussier, Dracula'yı zamanımızın arzulu ve seksi anti-kahramanı ve aynı zamanda da literatürdeki şehvetli karakteri olarak tanımlıyor.

DRACULA’YA YENİ YÜZ

Craven, Dracula'ya taze, çağdaş bir görüntü kazandırabilmek için Gerard Butler'ı seçmiş. İskoçya'dan çekici yeni bir yüz olan Gerard, keskin bir aklın ve seksiliğin karanlık yanının mükemmel karışımı olan Karanlıklar Prensi'ni canlandırıyor.

Dracula'nın sonsuz susuzluğunu durdurabilecek sadece iki kişi var: Simon rolündeki Jonny Lee Miller, Dracula'nın gerçek varlığını keşfetmek için senelerini harcamış Van Helsing'in asistanı. Justine Waddell ise gizemli Mary rolünde. New Orleans'taki bir kaset dükkanında kasiyer olarak çalışıyor ve gördüğü tüyler ürpertici rüyalarla gittikçe Dracula'ya yaklaşıyor.

Bu genç oyuncu kadrosuna, tecrübeli oyuncu Christopher Plummer, vampir avcısı Abraham Van Helsing rolüyle katılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!