Donan gölün üzerinde tehlikeli futbol maçı

Güncelleme Tarihi:

Donan gölün üzerinde tehlikeli futbol maçı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2009 14:07

DOĞU Aradolu Bölgesi'nde etkili olan dondurucu soğuklar, göl ve akarsuları dondurdu. Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde de aşırı soğuk yüzünden donan Nazik Gölü, gençlerin eğlence merkezi oldu.

Gençler, donan Nazik Gölü üzerinde tehlikeye aldırmadan kaleler kurup futbol maçı yapıyor.

Van Gölü'ne 25 kilometre uzaklıktaki Nazik Gölü, aşırı soğuklar yüzünden dondu. Toplam alanı yaklaşık 50 kilometrekare olan Nazik Gölü, bu yıl havaların aşırı soğuk olmasından dolayı erken dondu. Göle kıyısı bulunan Dilburnu Köyü gençleri, buz tabakası üzerinde futbol oynayıp, kızakla kayıyor. Tehlikeye aldırmadan donan göl üzerinde eğlenen gençler, buz tutan göl üzerinde futbol oynamanın ayrı zevk olduğunu söyledi. Ailelerin, “Gölden uzak durun” sözüne aldırmayan gençler, şöyle konuştu:

“Arkadaşlarla bir araya gelip donan göl üzerinde futbol oynuyoruz. Bu hem heyecanlı, hem de daha da zevkli oluyor. Futbolu çok sevmemize rağmen kış aylarında gölün üzerinden başka futbol oynayacak alanımız yok. Hangi tarlaya gitsek bir dizi boyu kar var. Ancak gölün üstünde fazla kar kalmıyor bu nedenle futbol oynayabiliyoruz. Her ne kadar ailelerimiz bize gölün üzerinde futbol oynamayı yasakladıysa da bizim başka eğlencemiz yok. Aylarca kar altında kalan köyden başka bir yere çıkamıyoruz. Üstelik spor yapmayı da seviyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!